България става част от най-голямото спортно благотворително събитие в подкрепа

...
България става част от най-голямото спортно благотворително събитие в подкрепа
Коментари Харесай

Празнуваме живота с маратона Race for the Cure в Южен парк

България става част от най-голямото спортно благотворително събитие в поддръжка на болните от рак на гърдата – маратонът Race for the Cure . На 29 септември София ще бяга дружно с представители на още 20 европейски столици, измежду които Рим, Брюксел, Прага, Загреб и Атина, където събитието по традиция е основна част от културния календар на градовете. Мястото на срещата е Южен парк, а измежду искащите да честват живота с комбинацията от 5 км тичане и 2 км вървене са редица известни лица от спорта и шоубизнеса. В световен мащаб патента за Race for the Cure се държи от фондацията Think Pink Europe, а в България розовата идея става действителност посредством екипа на CancerCare.bg.

“Race for the Cure – Бягам за теб! “ сплотява дамите с най-често срещания за тях тип рак - този на гърдата, с техните фамилии, другари и съидейници във волята им за живот. По време на събитието дами, преборили болестта, които назоваваме спечелили, ще покажат позитивния образец и ще вдъхнат кураж на всички, които занапред ще се сблъскват с тежките въпросителни за заболяването. Участниците ще изразят съпричастност и поддръжка към околните си, които са с диагноза рак на гърдата. С този празник за цялото семейство ще си спомним и за изгубилите борбата с рака, а със събраните средства от таксата за присъединяване в маратона ще образуваме групи за психическа помощ в София, Пловдив, Варна и Бургас. “, споделя доктор Полина Лъжанска, ръководител на CancerCare.bg.
 маратон NOVA
Записването за „ Race for the Cure- Бягам за теб! “ ще започва онлайн при започване на юни, като таксата за независим състезател е 12 лева, а за тим е 10 лева С регистрацията си за присъединяване всеки претендент маратонец получава неповторим код, който екип на CancerCare.bg ще завери няколко дни преди надпреварата редом с раздаването на стартовите номера и обичайните розовите тениски за бягащите. Решилите да се включат в „ Race for the Cure – Бягам за теб! “ в последния миг могат да се записват на място в деня на събитието. Победителите ще си тръгнат с почетни грамоти и продукти от мърчандайз серията на CancerCare.bg, а за гостите на маратона фондацията обезпечава развлечение за цялото семейство – огромна сцена, на която ще се подвизават обичани актьори от бг попа и рока, ъгъл с детски аниматори и зона с храни и питиета.
 маратон NOVA-->
Факти за Race for the Cure

 Race for the Cure се организира за пръв път в Далас през 1983 г с 800 участника. Към днешна дата маратонът сплотява над 1 милион души в 140 града по света.

 През 2000 година Рим става първият европейски град-дом акин на Race for the Cure. Ежегодно събитието се организира редом още в шест италиански града, като през 2018 година в името на розовата идея са бягали над 120 000 души.

Градът-рекордьор по брой участници в конкуренцията досега е Рим със 72 000. Следва го Атина с 40 000 и Брюксел с 23 000.

Събраните средства от провеждането на Race for the Cure за последните 4 години в Румъния са 125, 785 евро. През последното десетилетие в Гърция са събрани близо 2 милиона евро в помощ на болните от рак на гърдата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР