България стартира със златен медал на започналия днес в Малта

...
България стартира със златен медал на започналия днес в Малта
Коментари Харесай

Злато за България на олимпийския турнир по щанги в Маллта

България започва със златен орден на почналия през днешния ден в Малта олимпийски квалификационен шампионат по повдигане на тежести. В кат. 61 кг Стилян Гроздев сграбчи купата с дуел 287 кг, наред с това завоюва и двете придвижвания. В новата си категория българинът стартира с триумф на 127 кг, по-късно не можа да изхвърли 132, само че в третия опит се поправи. В изтласкването Стилян мина без проблеми през 150 кг и 155 кг, най-после не съумя на 158 кг. Втори, на 8 кг след Гроздев, остана германецът Симон-Йозеф Брандхубер, а бронзът бе за неговия съотечественик Йон Луке Мой с 275 кг.

„ Радвам се, че опитът с прекосяването на Стилян в по-ниска категория се оказва сполучлив. Той смъкна цели 6 кг с цел да се състезава в този момент в кат. 61 кг. Преценихме, че това ще е по-добре за него, откакто най-големия си триумф до момента записа с тегло 62 кг, когато стана европейски вицешампион в Букурещ. С резултата си от Малта Стилян евентуално ще е в зоната на медалите на идното през април европейско състезание за мъже в Москва, “ съобщи старши треньорът на националните щангисти Иван Иванов.

По-късно през днешния ден на подиума в Малта ще излязат още двама наши представители. В кат. 73 кг ще подвига европейският първенец Божидар Андреев, а в кат. 81 кг – Юндер Бейтула.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР