България стартира кампанията си в Лигата на нациите (в слабашката

...
България стартира кампанията си в Лигата на нациите (в слабашката
Коментари Харесай

Миг гениалност от Неделев спаси беззъба България срещу македонците в Разград

България започва акцията си в Лигата на нациите (в слабашката група " C " ) с беззъбо 1:1 в Разгрд против Северна Македония. Нашите имах единствено една сносна офанзива през целия мач и тъкмо с нея забиха гол. Гениален пас на Тодор Неделев с магичната левачка изведе Кирил Десподов самичък против вратаря и той невъзмутимо го трансферира, с цел да открие резултата в 13-ата минута. В останалото време 6000 души на " Хювефарма Арена " видяха постна, страхлива и безидейна продукция от командата на Ясен Петров. Комшиите бяха по-активни, владееха топката и е шанс, че не съумяха да занесат трите точки в Скопие.

Веднага след паузата гостите възвърнаха паритета посредством Рисотвски. Драмата можеше да настъпи в последната секунда на мача, когато съдията от Франция първо отсъди дузпа за България , само че след намесата на ВАР Жереми Пиняр анулира своето решение.

По този метод " лъвовете " заемат третото място в група 4. Лидерството е за Грузия, която се разправи с новобранеца Гибралтар. Именно против грузинците е и идващият мач на България. Това ще се случи след три дни още веднъж в Разград.
 Снимка 576229
Левият фланг несъмнено предаваше българската защита, а в шестата минута Дарко Чурлинов имаше опцията да пробие надълбоко в леговището на " лъвовете ", само че последвалият му изстрел се отклони в Андреа Христов и не полетя към десния ъгъл на Ники Михайлов.

Повече от 6000 фенове на " Хювефарма Арена " в Разград ликуваха мощно, откакто националният ни отбор стигна до откриващото попадение в мача. Тодор Неделев и Кирил Десподов обраха точките след съвършено двойно подаване, което изведе нашия №11 зад тила на тромавата македонска защита. Крилото работи умно и чукна около пробващия да го блокира Димитриевски, с цел да ни подари с по този начин жадуваната преднина.

Радостта на " трикольорите " можеше да се окаже прекомерно къса, защото в 20-ата минута Северна Македония бе рисково покрай изравняването. " Рисовете " организираха акция вътре в нашето наказателно поле, което изкара на стрелкова позиция капитана Барди. Футболистът на Леванте насочи доста тежък изстрел от няма и 10 метра. Кълбото откри непосредствено лицето на Николай Михайлов, който с цената на нокаут запази преднината ни. След дълга здравна интервенция, водачът под рамката въпреки всичко продължи присъединяване си.

Последваха скучни минути в Разград , през които Северна Македония владееше повече топката, само че за наслада не доближиха до нещо значително пред българската врата.

Статичните положения от много време са зложелател на националния отбор, а от корнер можеше да бъдем неприятно сюрпризирани в 40-ата минута. Николай Михайлов увисна при въздушната топка, което разреши на непокрития Елиф Елмас да отиграе на далечната греда. За наслада №7 трябваше да стреля с по-слабия си ляв крайник и кълбото откри външната част на мрежата.

Възможно най-лошият сюжет за българския отбор се разигра незабавно след почивката. Още в 49-ата минута Северна Македония съумя да възвърне паритета. " Рисовете " пробиха през зоната отдясно, след което Елиф Елмас опитва подаване. Получи се двоен рикошет от Иван Турицов и топката доближи до намиращия се на ръба на засадата Милан Ристовски. Таранът на Спартак (Търнава) се възползва от обстановката и под плонжа на Михайлов направи 1:1.

Последвалите минути в Разград бяха много тежки за " трикольорите ". Северна Македония постановяваше здрава преса, която караше българския тим да бърка още в личната си половина. Ударите на Барди и Елмас за наслада не откриха задачата.

Николай Михайлов имаше работа за извършване в 59-ата минута. Алиоски затрудни оптимално нашия пазач с шут от далечна отдалеченост. Капитанът ни показва класа и мазета атрактивно с една ръка.

Следващото забавно състояние бе факт едвам в 81-ата минута. То още веднъж беше в актива на Северна Македония. Само положителното заставане на Антон Недялков спомогна за това блокиран да бъде връхлитащия към българската врата Боян Миовски.

Нещата отиваха към своя логически свършек, когато в 94-ата минута страстите взеха връх. Удар на Мартин Минчев срещна ръката на Муслиу и реферът от Франция Жереми Пиняр взе решение да отсъди дузпа. Радостта за нашите момчета обаче бе къса, тък като след консултация с ВАР арбитърът анулира своето решение.

По този метод " лъвовете " заемат краткотрайно третото място в група 4. Лидерството е за Грузия, която се разправи с новобранеца Гибралтар. Именно против грузинците е и идващият мач на България. Това ще се случи след три дни още веднъж в Разград.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР