България Станишев: Номинацията ми бе голяма оценка Станишев посочи, че

...
България Станишев: Номинацията ми бе голяма оценка Станишев посочи, че
Коментари Харесай

Станишев: Номинацията ми бе голяма оценка

България Станишев: Номинацията ми бе огромна оценка Станишев уточни, че този, който копае окопи сред Българска социалистическа партия е ПЕС, се прострелва в крайници  Виолета Русенова 3 юли 2019, 19:43 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Станишев: Номинацията ми бе огромна оценка
Станишев: Номинацията ми бе огромна оценка
 Големи предприятия понижиха производството си на половина поради цената
Големи предприятия понижиха производството си на половина поради цената
 Искат кметът да признае за ликвидиране на пътя, митинг в Костинброд
Искат кметът да признае за ликвидиране на пътя, митинг в Костинброд
 Баща хвърли детето си от мост в Габрово
Баща хвърли детето си от мост в Габрово
 Кралев изясни за новия народен стадион на България
Кралев изясни за новия народен стадион на България
 Скок с 203% на цената на тока за бизнеса удря всички българи
Скок с 203% на цената на тока за бизнеса удря всички българи
 На първо четене: Забраниха разхождането на едри кучета без мотив и намордник
На първо четене: Забраниха разхождането на едри кучета без мотив и намордник
 Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си
Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си

„ Разчитам Българска социалистическа партия да бъде благонадежден сътрудник на ПЕС. На предпоследния конгрес на Българска социалистическа партия споделих, че този, който изкопава изкопи, окопи сред Българска социалистическа партия и ПЕС, се прострелва в крака”. Това съобщи водачът на европейските социалисти Сергей Станишев, запитан дали Българска социалистическа партия може да е стабилен сътрудник на ПЕС, пред „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” по NOVA.

Станишев бе измежду обсъжданите имена за водач на Екологичен потенциал, само че партията му номинира Давид Сасоли.

„ Българското общество е проевропейско в своето болшинство. Ако създадеш за себе си облик, че си евроскептичен, вредиш на себе си и стесняваш своята поддръжка. Въпросът е дали Българска социалистическа партия приказва на 60% проевропейски насочени жители, или на 20% евроскептици. Откъде търси поддръжка за доверие?”, съобщи Станишев.

Той разяснява и договарянията в Брюксел за водещите позиции в Европейски Съюз, както и появяването на името му измежду тези на възможните претенденти за президент на Европейския парламент.

„ Благодарен съм на министър председателите социалисти, които сложиха моето име за разискване. Доколкото знам са постигнали доста необятна поддръжка в Европейския парламент. Но за мен има политически съображения и задължения към моето политическа семейство”, съобщи Станишев. „ Това, че бях препоръчан за президент на Екологичен потенциал, е огромна чест и оценка и на работа, и на качества, и на ролята, която играеха европейските социалисти последната година”, разяснява той.

Според Станишев обаче е по-важно е какви са политическите последствия от пакета, който беше реализиран.

„ Вчера приканих министър председателите, в случай че резултатът не е приемлив за политиката за смяна на Европейски Съюз, да не го одобряват. Знам, че балансите са доста сложни – политически, географски, сред районите, мъже-жени. Но това, което се реализира, обслужва сега само Виктор Орбан. Той може би е единственият удовлетворен в Европейски Съюз от този резултат”, сподели още водачът на европейските социалисти. И добави, че неговата парламентарна група има доста въпроси към препоръчаната за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Имахме ясна, поредна и транспарантна позиция. Основата й беше, че би трябвало да се почете гласа на европейските гласоподаватели. Имаме рекордно висока интензивност на евровота. Това стана и с помощта на шпицен претендентите – Вебер и Тимерманс. Тимерманс имаше по-широка поддръжка от Вебер. Освен това, в случай че бъдем справедливи – той е единственият претендент, който има явен проект по какъв начин да се промени Европа, който той изложи по време на акцията. Това, което се случи в Съвета – да се предложи човек, безусловно чужд на европейско равнище, която не е взела участие в тази конкуренция, е обидно към жителите на Европейски Съюз и дава неправилен знак, че политиците приказват едно, а вършат друго след изборите. Получи се пакет-сделка зад закрити врата. Ние държахме на принцип”, разяснява Станишев.

Според него Франс Тимерманс е имал всички шансове да бъде подсилен в понеделник, без значение от опозицията на Вишеградската четворка.

„ Това, че Туск разгласи спиране докара до резултат, който е доста по-различен. Не е обезпечено, че кандидатурата, препоръчана от Съвета, ще бъде подкрепена от Европейския парламент. Има доста неодобрение. Никой не знае каква политика ще организира препоръчаният от Съвета президент на ЕК”, разяснява Станишев.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР