България стана лидер на балканските страни, похвали ни корейският президент

...
България стана лидер на балканските страни, похвали ни корейският президент
Коментари Харесай

Корейският президент: България е лидер на Балканите

България стана водач на балканските страни, похвали ни корейският президент Мун Дже-ин по време на срещата си с българския министър председател Бойко Борисов. „ Това е с помощта на отличното ви управление ", сподели той и уточни, че страната ни е стигнала до висок стопански напредък измежду страните-членки на Европейски Съюз, оповестява Агенция Фокус.

"Освен това, през първата половина на 2018 година България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз и беше високо оценена за ефикасната съгласуваност по въпросите на миграцията и Брекзит “, добави още той. Южнокорейският президент означи, че визитата на българския министър председател Бойко Борисов в страната е от огромно значение, защото през 2020 година ще се отбележат 30 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

„ Разбрах, че в България сте фокусирани особено върху привличане на задгранични вложения, разширение на съдействието в региона на търговията и енергетиката “, сподели още той.

Борисов от своя страна предложения президента Мун на посещаване в България. Премиерът ни сложи тематиката за вложенията от страна на частните компании и пред корейския президент, като изиска от него поддръжка.

Мун Дже-ин посочи, че стокообменът сред страните ни нараства и пое ангажимент да популяризира България, като означи, че корейските компании са привлечени от страната ни поради ниските налози и положителните условия за бизнес.

Като различен интерес, който южнокорейските компании биха имали от вложения в България, е изобилният достъп до пазара на Европейския съюз.

Позицията на България по отношение на обстановката с Корейския полуостров е за намиране на кротичък излаз, сподели Бойко Борисов. „ Позицията ни е поредна и безапелационна: намирането на кротичък излаз по дипломатически път “, добави министър-председателят.

На срещата бяха препотвърдени досегашните оповестени цели на България за съдействие с Южна Корея, а точно основаване на тесни връзки в бранша на туризма, енергетиката и IT бранша.

По време на диалога българският министър-председател означи, че за страната ни е приоритет привличането на корейски вложения и разширението на българския експорт за Република Корея, съобщи държавната осведомителна работа.

Премиерът Борисов съобщи, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него държавно управление за поощряване на корейския бизнес да обърне взор към България. Борисов подчертава върху конкурентните преимущества на българската стопанска система, като доста добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна мощ и достъп до обширния пазар на Европейски Съюз.

„ За първи път министър-председател на България посещава Корея, откогато установихме дипломатически връзки през 1990 година Визитата ви има огромно значение, защото следващата година ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни връзки “, обърна се към премиера Борисов Мун Дже-ин.

Президентът Мун Дже-ин съобщи още, че би трябвало да има по-тясно партньорство в туризма, тъй като корейските туристи в България се усилват, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов уточни, че откогато е министър председател прави визити единствено там, където може да се свърши работа и да се стигне до действителни резултати.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР