България спечели втори медал на продължаващия онлайн турнир за Световната

...
България спечели втори медал на продължаващия онлайн турнир за Световната
Коментари Харесай

Втори медал за България на онлайн Световната купа по щанги

България завоюва втори орден на продължаващия онлайн шампионат за Световната купа по повдигане на тежести Перу 2020. В кат. 89 кг при кадетите Георги Йочев сграбчи бронза с дуел 301 кг. Представителят на асеновградската школа с треньор Лъчезар Кишкилов започва със 130 кг, по-късно добави още 5 кг, само че не съумя на 137 кг и остана четвърти в изхвърлянето. В изтласкването Георги подвигна 160 кг, след това 166 кг и макар неуспеха на 170 кг, си обезпечи третото място в това придвижване и бронза в общото анулиране. Шампион с 335 кг е руснакът Максим Могучев, втори е представителят на Тайпе Чи Уей Чен с 306 кг.

Това е втори орден за България на виртуалната Световна купа, заместваща шампионата на планетата за 13-17-годишни щангисти, което не можа да се състои онлайн заради световната здравна рецесия.
Ден по-рано на шампионата за скъпия трофей Карлос Насар завоюва злато в кат. 81 кг с дуел 345 кг, а преди този момент Христо Кошерски се подреди седми в кат. 73 кг с шест сполучливи опита и дуел 260 кг (115 и 145).

Българското присъединяване приключва във вторник с пловдивчанина Николай Стоичков, който ще подвига в кат. 96 кг от 18:00 ч. наше време. Можете да го следите онлайн в YouTube канала на Международната щанги федерация с линк:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР