България спечели трета титла и общо пети медал само в

...
България спечели трета титла и общо пети медал само в
Коментари Харесай

Трета титла и пети медал за България от младежкото европейско по вдигане на тежести

България завоюва трета купа и общо пети орден единствено в дуелите на продължаващото в Милано Европейско състезание по повдигане на тежести за 15 и 17-годишни. В категория 69 кг при 15-годишните Карлос Насар сграбчи златото с 260 кг дуел, като победи и в двете придвижвания, оповестява уеб сайтът на БФВТ.

Представителят на школата от Червен бряг с треньор Илиян Илиев подвигна в изхвърлянето 113 кг, а в изтласкването реализира 147. Втори, с 11 кг по-малко се подреди играч от Армения. Насар, чийто татко е ливанец, бе седми на европейското предходната година. Това е трето злато за България, която печели медали всеки спортен ден от началото на шампионата.

В дуелите имаме трима първенци и двама вицешампиони - с трофеи са Насар, Ангел Русев и Ивана Петрова, а със сребро са Габриел Маринов и Иван Димов. Общо българските медали в обособените придвижвания до момента са 14 - 8 златни, 4 сребърни и 2 бронзови. Тази вечер всичките ни медалисти без Насар се прибират в България, самолетът през Виена би трябвало да кацне на Аерогара София Терминал 2 в 23.00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР