България спечели още един медал на младежките олимпийски игри в

...
България спечели още един медал на младежките олимпийски игри в
Коментари Харесай

Стефка Костадинова посети олимпийците ни в Буенос Айрес, имаме вече 8 медалисти

България завоюва още един орден на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В кат. над 85 кг Христо Христов завоюва сребро, което е второ наше отличие в щангите. Българинът потегли чудесно с три триумфа в изтласкването на 165, 170 и 173 кг, което го направи водач на почивката с цели 11 кг преднина пред Енцо Куворге (Хол) и Алиреза Юсефи (Иран).

В изтласкването обаче Юсефи подвигна нужните му 12 кг повече и това му обезпечи купата. Христо мина с триумф през 196, 202 и 206 кг, само че иранецът се оправи поредно с 202, 211 и 218 кг! Един кг повече и купа за Юсефи с дуел 380 кг, сребро за Христов с 379 кг и бронз за Куворге с 365 кг.

Така българите с медали в Буенос Айрес станаха общо осем, като най-малко четири от тях за златни: злато за стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и за двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, най-малко сребро за тенисиста Адриан Андреев и сребро за щангиста Христо Христов, плюс бронз за щангистката Галя Шатова и за бореца Едмонд Назарян.

Междувременно Стефка Костадинова се срещна с част от българските медалисти на младежката олимпиада в Буенос Айрес. Президентът на БОК поздрави персонално и благодари на всеки един от нашите млади гении, като им пожела триумфите в Аржентина да бъдат първите крачки към бъдещи победи в огромния олимпийски спорт. Последваха доста фотоси и селфита в олимпийското село, след което Костадинова беседва дълго с всеки едни от нашата делегация.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР