„България спазва процедурите на Европейския съюз. Всеки има право да

...
„България спазва процедурите на Европейския съюз. Всеки има право да
Коментари Харесай

Борисов за Путин и „Турски поток”: Не им е приятно, че България е толкова лоялен член на НАТО и ЕС

„ България съблюдава процедурите на Европейския съюз. Всеки има право да търси различни трасета – ние търсим различна диверсификация. Чисто политически не им е прелестно (на Русия – бел. ред.), че България е толкоз предан и мощен член на НАТО и на ЕС”.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов в предаването „ Лице в лице” в отговор на изявлението на съветския президент Владимир Путин, че България съзнателно бави построяването на газопровода „ Турски поток”.

„ С 1 милиарда са по-евтини километрите, които строим сега от „ Южен поток”. Ние имаме към този момент над 140 – 150 км, които сме изкопали. (…) Моят отговор към президента Путин е – добре пристигнал е, като пристигна и ще види с каква скорост, приблизително с 5 км дневно строим. Късно почнахме, тъй като доста процедури трябваше да минем. (…) Ние съблюдаваме процедури. Затова е несъмнено, че ще го построим. А когато имаме такива големи мощности и подготвени автомагистрали газови следващата година – повярвайте ми, и за съветския газ това ще е единствената бърза и добра алтернатива”, разяснява още министър председателят.

Той изрази подозрения, че в случай че Русия въпреки всичко се преориентира към Сърбия като сътрудник, планът ще бъде изпълнен в по-кратки периоди.

Борисов напомни, че при последното си посещаване в Москва тази година външният министър Екатерина Захариева насочи покана към съветския президент за аудиенция у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР