България спъна Истанбулската конвенция по пътя й да стане задължителна

...
България спъна Истанбулската конвенция по пътя й да стане задължителна
Коментари Харесай

България спира Истанбулската конвенция за целия ЕС

България спъна Истанбулската спогодба по пътя й да стане наложителна за целия Европейски съюз. Това призна от парламентарната естрада външната министърка Екатерина Захариева в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов.

Решението на Съвета по европейски въпроси в Министерството на правораздаването от 1 ноември, което гласи, че това е нашата рамкова позиция и ние не можем да се отклоним от нея, тъй като има решение на Конституционния съд, на което държавното управление би трябвало да се подчини.

" Няма по какъв начин да одобрим включването на България в конвенцията, тъкмо заради решението на Конституционен съд. Можете да се гордеете - България ще бъди причина целият Европейски Съюз да не ползва конвенцията ", сподели с поучителен звук към левицата Екатерина Захариева.

" Това не значи, че разнообразни страни,които към този момент са я утвърдили, няма да я ползват ", добави министърката, само че още веднъж повтори, че Европейски Съюз няма по какъв начин да я ползва, защото е ясно, че разпоредбите изискват нито една страна да не изрази противоречие, с цел да стане решението наложително за всички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР