България Сметната палата не се е произнасяла, че няма възможност

...
България Сметната палата не се е произнасяла, че няма възможност
Коментари Харесай

Сметната палата не се е произнасяла, че няма възможност за отказ от субсидия

България Сметната палата не се е произнасяла, че няма опция за отвод от дотация От сметната палата опровергаха изявление на водача на партия " Възраждане " 5 май 2020, 16:16  Сметната палата не се е произнасяла, че няма опция за отвод от дотация Източник: БГНЕС (архив)
метната палата приканва Костадин Костадинов обществено да опровергае погрешното си изказване и да оповести пред обществото обективната истина. Това оповестиха от пресцентъра на Сметната палата. В предаването „ Неделята на NOVA “ на 3 май 2020 година е излъчено следствие на журналиста Васил Иванов „ Как съперници на партийните дотации харчат държавните пари? “.

В него бяха изнесени обстоятелства, свързани с опцията Политическа партия „ Възраждане “ да се откаже от полагащата ѝ се по закон държавна дотация, която явно е била получавана, разходвана и част от нея дарена, според показаните и одитирани от Сметната палата финансови доклади.

На поставения въпрос към Костадин Костадинов, ръководител на Политическа партия „ Възраждане “: „ Защо партията, макар изразеното си обществено предпочитание да се откаже от приемането на държавна дотация, не го е направила? “ в предаването той отговори, че незабавно след изборите през 2017 година е отправил питане към Сметната палата, откъдето му споделили, че това е невероятно.

Това изказване на Костадин Костадинов не дава отговор на истината. Сметната палата в никакъв случай не е давала инструкции и не се е произнасяла, че няма опция за отвод от приемане на държавна дотация.

В свое писмо (с изх. № 48-00-336/13.04.2017 г.), в отговор на документално питане от Костадин Костадинов за опциите да се откаже от дотацията, Сметната палата уточни, че методът за даването на средствата за субсидиране на партиите и обединенията се дефинира от министъра на финансите на съображение член 27, алинея 2 от Закона за политическите партии. В същото писмо Сметната палата уточни още, че няма законова възбрана политическите партии да подаряват средства, в случай че смятат, че това е присъщо за активността им.
Сметната палата приканва ръководителя на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов обществено да опровергае погрешното си изказване и да оповести пред обществото обективната истина.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ваучери за море и безвъзмездни шезлонги това лято  1 Всеки трети не може да посрещне непредвидени разноски  1 Подпомагат повече фамилии с еднократна помощ от 375 лв.  1 Хванаха ядки, съдържащи цианид --> Пaрите ни  Ваучери за море и безвъзмездни шезлонги това лято Ваучери за море и безвъзмездни шезлонги това лято  Всеки трети не може да посрещне непредвидени разноски Всеки трети не може да посрещне непредвидени разноски  Подпомагат повече фамилии с еднократна помощ от 375 лв. Подпомагат повече фамилии с еднократна помощ от 375 лв.  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Съединени американски щати: Ще защитим Източна Европа от съветска експанзия - Свят | Vesti.bg Съединени американски щати: Ще защитим Източна Европа от съветска експанзия - Свят | Vesti.bg  <br> В България най-лошото с COVID-19 следва <br>
В България най-лошото с COVID-19 следва
 Илън Мъск още веднъж стана татко Илън Мъск още веднъж стана татко  Днес честват всички, чиито имена значат Днес честват всички, чиито имена значат " мир " Последни  Сградата на Сметната палата Сметната палата не се е произнасяла, че няма опция...  <p>Нова заповед за дистанцията сред масите в заведение</p> Нова заповед за дистанцията сред масите в заведение  АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията  <p>Извеждат хората от обществения дом в Кула</p> Извеждат хората от обществения дом в Кула  Вероятно Nissan Juke и Qashqai ще останат единствените представители на марката в Европа. Nissan се готви за евакуиране от Европа  Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната  Йорданка Фандъкова Възстановяват "синя " и "зелена"...  DW: Тестовете, които откриват COVID-19 DW: Тестовете, които откриват COVID-19  <p>Чадърите и шезлонгите на плажа безплатни</p> Чадърите и шезлонгите на плажа безвъзмездни  48 души от 48 души от " Пирогов " с ковид  Къде е тази пустиня в Европа Къде е тази пустиня в Европа  <p>Това ли ще е моделът за новия сезон на плажа</p> Това ли ще е моделът за новия сезон на плажа  <p>Меган Маркъл: Всички фаворизират Кейт&nbsp;&nbsp;</p> Меган Маркъл: Всички фаворизират Кейт  Израел с пробив в лекуването на COVID-19 Израел с пробив в лекуването на COVID-19  Страшната истина за гибелта и ковид в Италия Страшната истина за гибелта и ковид в Италия  Microsoft Surface Neo с Windows 10X Windows 10X ще се появи първо за елементарни преносими компютри  Идва време за разделно в Hell’s Kitchen България Идва време за разделно в Hell’s Kitchen България  Европа събра 7,4 милиарда евро за ваксина, Мадона подари 1 милион $ Европа събра 7,4 милиарда евро за ваксина, Мадона подари 1...  Италиански кмет: Без секс поради ковид Италиански кмет: Без секс поради ковид  <p>4 позитивни проби за COVID-19 в дома за остарели хора в Радомир&nbsp;&nbsp;</p> 4 позитивни проби за COVID-19 в дома за остарели хора в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Съдията: - Цяла нощ сте обикаляли пийнал и с виковете си сте събудили заспалите жители. Какво ще кажете за свое опрощение? Подсъдимият: - Трябва да… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  " Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19  Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия  Ген. Мутафчийски: Ген. Мутафчийски: " Отиде си един заслужен български доктор "  Жители на Рим: Жители на Рим: " Ние сме на ръба на гладната гибел "  Грета Тунберг стартира битка и против ковид Грета Тунберг стартира битка и против ковид  " Ще умрем от апетит, в случай че тази обстановка продължи " Водещи вести  <p>Чадърите и шезлонгите на плажа безплатни</p> Чадърите и шезлонгите на плажа безвъзмездни  Нови 57 случая на COVID-19 у нас, измежду тях и 7 деца Нови 57 случая на COVID-19 у нас, измежду тях и 7 деца  Израел с пробив в лекуването на COVID-19 Израел с пробив в лекуването на COVID-19  Страшната истина за гибелта и ковид в Италия Страшната истина за гибелта и ковид в Италия  Нови дати за матурите, няма да удължават образователната година Нови дати за матурите, няма да удължават образователната година  Йорданка Фандъкова Възстановяват " синя " и " зелена " зона в София  <p>Меган Маркъл: Всички фаворизират Кейт&nbsp;&nbsp;</p> Меган Маркъл: Тези медии щяха да бъдат затворени неотложно, всички фаворизират Кейт  Къде е тази пустиня в Европа Къде е тази пустиня в Европа  DW: Тестовете, които откриват COVID-19 DW: Тестовете, които откриват COVID-19  АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията  <p>Извеждат хората от обществения дом в Кула</p> Извеждат хората от обществения дом в Кула  Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната  Вероятно Nissan Juke и Qashqai ще останат единствените представители на марката в Европа. Nissan се готви за евакуиране от Европа  Microsoft Surface Neo с Windows 10X
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР