България Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, как да се

...
България Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, как да се
Коментари Харесай

Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, как да се предпазим

България Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, по какъв начин да се предпазим Професор Кантарджиев сподели от какво умира новия ковид 5 февруари 2020, 09:05  Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, по какъв начин да се предпазим
Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, по какъв начин да се предпазим
 Защо Радев
Защо Радев " сне доверие " от Борисов?
 Тръмп отхвърли да се ръкува с Пелоси, тя скъса речта му
Тръмп отхвърли да се ръкува с Пелоси, тя скъса речта му
 Опасно време и снежни виелици в цялата страна
Опасно време и снежни виелици в цялата страна
 Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан
Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан
 Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение
Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение
 РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени под
РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени под " Струма "
 Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше преждевременно
Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше преждевременно

роят на доказаните случаи на новия ковид доближи 24,324 души в Китай, като умрелите в резултат от вируса към този момент са 490 души, обявиха от китайската Национална здравна комисия, съобщи Агенция „ Фокус”.

Китай: Допуснахме неточности при преодоляване на вируса

Според данните на здравните служби, оповестени всеки ден,

за едно денонощие са регистрирани 65 нови смъртни случая

– всички от които в огнището на болестта, провинция Хубей – и още 3887 инфектирани.

Отрицателни са резултатите на фамилията в Хасково

Междувременно стана ясно, че пробите за ковид и на фамилията в хасковската болница, за което имаше подозрения за заболяването, и на мъжа, който дойде на Летище Варна със признаци на грип, са негативни. Мерките за неразпространение на вируса у нас обаче остават засилени.

„ Министерството за първи път от четирите закани, които съм преживявал, в този момент сега брилянтно взима организационни мерки”, изясни пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено

Той сподели, че

младите не боледуват тежко, само че пък популяризират .

По-възрастните хора боледуват тежко. За да се откри заболяването би трябвало да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той дефинира като „ брилянтна” работата на здравното министерство. Те са пуснали и указания какво би трябвало да вършат лечебните заведения. Той предложи да се следи уеб страницата на министерството. Там се дават последните указания на СЗО.

„ При контакт с болен 90% от хората се разболяват от коронавруса”, изясни той. При контакт с вируса до третия ден човек може да не е болен, само че да го популяризира. „ Още не се знае методът на разпространяване, какъв брой би трябвало да е непосредствен контактът. Коронавирусът е доста предразположен на дезинфектанти.

Умира доста бързо от алкохол ”,

сподели още професорът.

Коронавирус или грип - по какъв начин да отличим признаците

Относно грипната конюнктура в страната проф. Кантарджиев изясни, че случаите на заболелите са се нараснали. По негови думи пикът е тази седмица. До в този момент са боледували децата от 5 до 14-годишна възраст. Последната седмица са боледували от 0 до 5-годишни. Грипната зараза се е изместила в ранна детска възраст.

Междувременно беше обявено, че се анулира грипната зараза в областите София-град и Монтана, афишира се зараза в област Ловеч . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Регионална здравна ревизия – Ловеч афишира грипна зараза на територията на общините Априлци и Летница. До второ разпореждане се лимитират плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските съвещания.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: ковид смъртност професор Кантарджиев .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  1 Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  1 Предлагат развалени храни в ски курортите  1 Правителството тегли нов дълг --> Пaрите ни  Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  Вижте по кое време пускат третата линия на метрото Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  Предлагат развалени храни в ски курортите Предлагат развалени храни в ски курортите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено  Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден  <br> наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили <br>
наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили
 <br> Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите <br>
Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите
Последни  <p><span style= Джъстин Бийбър разкрива мрачни детайлности за предишното...  <p>Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, по какъв начин да се предпазим</p> Смъртносният вирус взе близо 500 жертви, по какъв начин да се...  Защо Радев Защо Радев " сне доверие " от Борисов?  Доналд Тръмп Тръмп отхвърли да се ръкува с Пелоси, тя скъса речта му  <p>Опасно време и снежни виелици в цялата страна</p> Опасно време и снежни виелици в цялата страна  <p><strong>Родопската теснолинейка</strong> в Топ 10 на <strong>&quot;Гардиън&quot;</strong></p> Родопската теснолинейка в Топ 10 на "Гардиън "  Чарли Чаплин на снимачната площадка на Последният глух филм на Чаплин  <p>И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си</p> И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си  <p><strong>Забавен хороскоп:</strong> Как се държат зодиите в киното?</p> Забавен хороскоп: Как се държат зодиите в киното?  <p><strong>На днешния ден</strong> честват всички с хубавите имена...</p> На днешния ден честват всички с хубавите имена...  Това беше най-горещият януари в историята Това беше най-горещият януари в историята  Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан  река Марица Замърсиха с нефтопродукти река Марица  Бенямин Нетаняху Израел прави секрети срещи за доближаване с арабски страни  <p>Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение&nbsp;</p> Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение  РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени под РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени...  Еманюел Макрон Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше...  <p>Какво следва за <strong><span style= Какво следва за Нетинфо през 2020 година  Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и... Всичко от през днешния ден Виц на деня Пенсионери си приказват: - Бедна е днешната юноша, бедна... Вчера ги виждам - пет индивида една цигара пушат. Дънките им накъсани... Ама пък другояче изобщо… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Водещи вести  Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление  <p><strong>На днешния ден</strong> честват всички с хубавите имена...</p> На днешния ден честват всички с хубавите имена...  <p><strong>Забавен хороскоп:</strong> Как се държат зодиите в киното?</p> Забавен хороскоп: Как се държат зодиите в киното?  <p>И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си</p> И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си  <p><strong>Родопската теснолинейка</strong> в Топ 10 на <strong>&quot;Гардиън&quot;</strong></p> Родопската теснолинейка в Топ 10 на " Гардиън "  Чарли Чаплин на снимачната площадка на Последният глух филм на Чаплин  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и изнасилвания  река Марица Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив  Това беше най-горещият януари в историята Това беше най-горещият януари в историята

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР