България след сред единствените три страни в ЕС, които нямаме

...
България след сред единствените три страни в ЕС, които нямаме
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Има епидемичен взрив от коклюш в 4 училища

" България след измежду единствените три страни в Европейски Съюз, които нямаме високо разпространяване на морбили или коклюш. Това се дължи на имунизацията. "

 

В 4 учебни заведения има епидемиологичен гърмеж от коклюш. Характеризира се със мощна кашлица и висока температура. 145. ОУ е с най-вече инфектирани, заяви доц. Ангел Кунчев.

 

Целият боязън от спад в имунизациите е оневинен, само че преодоляхме срутва преди и по време на пандемията. Специално за коклюш имунизираните са 92-93% от децата, разяснява той. 

800 случая са на инфектираните с варицела единствено за седмица. Имаше взрив на скарлатината и варицелата, като следват към този момент кърлежовите инфекции и летните чревни инфекции. 

 

Вече би трябвало да се пазим от тревните площи поради комари, тук-там към този момент е пръскано, разяснява специалистът. 

По мотив отпадането на хартиената рецепта за антидиабетични лекарства и антибиотици, доцент Кунчев съобщи, че това ще помогне за контролиране на пазара и понижаване на продажба на антибиотици без потребност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР