България скърби за Костадин Чакъров. Днес близки, роднини и познати

...
България скърби за Костадин Чакъров. Днес близки, роднини и познати
Коментари Харесай

БЛИЦ TV! България се сбогува с летописеца на Тато Костадин Чакъров, ето кои го изпратиха

България скърби за Костадин Чакъров. Днес близки, родственици и познати си взеха последно довиждане с летописеца на Тато в църквата „ Свети Седмочисленици “ в София.

Много политици, интелектуалци и общественици се поклониха пред тленните остатъци на последния политически консултант на Тодор Живков. Сред тях бяха някогашният длъжностен министър-председател проф. Георги Близнашки, Румен Воденичаров (един от създателите на СДС) и някогашният народен представител от Българска социалистическа партия проф. Захари Захариев.

Известният като летописеца на Тато Чакъров е последният политически консултант (политически асистент съгласно партийното название на длъжността, съществуващо до 1989 година) на някогашния държавен водач по времето на соца Тодор Живков, а преди 1981 година и на Людмила Живкова. Роден е през 1947 година в Пловдив. Завършил е Юридическия факултет на СУ. Работи поредно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, консултант в апарата на Държавния съвет на Народна република България, зам.-завеждащ икономическия отдел на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

„ Бяхме скромни хора, помощници. В България не е имало секрети кабинети”, споделя Чакъров във връзка работата си като консултант на Тодор Живков и Людмила Живкова.

Той признава, че действително 4-5 години е бил от персоналното обграждане на Тато. Бил е външен асистент, до момента в който е работел в действителен бранш. Разказва, че „ голям интелектуален капацитет ползваше Живков. Около него имало непрестанно работни групи. Той не се борел за власт година за година или до избори. Това му давло небосвод да работи за 10, 15, 20 години напред.

От 2010 година до 2013 година Чакъров е ръководител на Съюза на комунистите в България.
Написал е книгите " Втория етаж " и " От втория етаж към нашествието на демократите ".































Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР