България Скандалът в Тома Белев расте, прокуратурата го разследва Причината

...
България Скандалът в Тома Белев расте, прокуратурата го разследва Причината
Коментари Харесай

Скандалът в Тома Белев расте, прокуратурата го разследва

България Скандалът в Тома Белев пораства, прокуратурата го проверява Причината за следствието е коментар на Белев в обществените мрежи  Николай Киров 24 октомври 2019, 07:02  Скандалът в Тома Белев пораства, прокуратурата го проверява
Скандалът в Тома Белев пораства, прокуратурата го проверява
 Висш съдебен съвет ще избира Иван Гешев за основен прокурор
Висш съдебен съвет ще избира Иван Гешев за основен прокурор
 Баща опита да убие 7-годишното си дете
Баща опита да убие 7-годишното си дете
 По искане на Цацаров: Национална агенция за приходите ревизира 38 политици и магистрати
По искане на Цацаров: Национална агенция за приходите ревизира 38 политици и магистрати
 Хванаха избягалия пандизчия, отишъл си у дома
Хванаха избягалия пандизчия, отишъл си у дома
 Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно
Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно
 Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
 Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални

рокуратурата стартира следствие за антисемитизъм против Тома Белев. Централната изборна комисия смъкна имунитета на претендента на „ Демократична България” за общински консултант в София, оповестява NOVA.

Причината за следствието е коментар на Белев в обществените мрежи, където той декларира под пост за повишаване на самолетни билети, че „ най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло безплатно”.

Думите на Белев провокираха отвращение измежду политици и общественици.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди прикани претендентът за общински консултант да се извини.

„ Тома Белев, претендент за общински консултант в София от „ Демократична България " с извънредно противен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе упреквана за расистки прояви по стадионите, а през днешния ден върховен функционер на „ Демократична България” си разрешава ужасяващ език на ненавист. Настоявам арх. Борислав Игнатов - претендентът за кмет на тази групировка, както и водачите ѝ Иванов и Атанасов, неотложно да се разграничат от антисемитските изявления на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общественост, както и всички естествени български жители ще осъдят този език на ненавист!”, написа в профила си във Facebook Сиди.

Той се обърна и с писмо до външното министерство за скандал, сезира и ЦИК.

„ Нарушени са освен Международни актове, само че и българското законодателство. Мълчанието на управлението на „ Демократична България” го прави съпричастно”, написа депутатът до националния координатор за антисемитизъм - заместник-министъра.



Възмущение от думите на Тома Белев изрекоха и от ГЕРБ.

„ Сигурен съм, че в случай че изявлението на Белев беше направено от представител на друга партия, „ Демократична България” към този момент щеше да е заела ясна позиция”, означи в коментар в профила си в обществената мрежа депутатът Тома Биков. Той прикани политическата групировка, която съставлява Белев да отдръпна поддръжката си за него.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира изявлението на Тома Белев като „ цинично и недопустимо. Фашизмът и всички негови форми от дълго време са получили безапелационната неоправдателна оценка на цивилизования свят”.

„ Българска социалистическа партия остава непоколебима против всяка дума и деяние, които биха могли да оправдават този тъмен и неприличен интервал от историята”, безапелационна е Нинова. Според нея такива изявления хвърлят леке върху страната ни.

Съюзът на демократичните сили настоя водачите на „ Демократична България” и претендентът за кмет арх. Борислав Игнатов да заявят обществено позицията си за антисемитското изявление на Тома Белев. „ Нещо повече – в сходни обстановки цивилизованите политици имат единствено един ход – отдръпване от листата”, прибавят от Съюз на демократичните сили.

„ Постъпката на Белев е по-опасна, тъй като не става дума за подрастващи футболни хулигани, а за политик от коалиция, претендираща да е демократична и проевропейска. Представители на тази коалиция и техните симпатизанти остро осъдиха случилото се на националния стадион и е необичайно да мълчат, когато техен човек прави такова скандално изявление. Антисемитизмът във Facebook е не по-малко рисков от расизма на стадиона, тъй като демонстрира първи проблясъци на тревожни трендове в нашето общество, което успяваше до момента да резервира толерантността и разбирателството сред другите етноси и религии”, споделят от Съюз на демократичните сили.

Федерацията на ционистите в България прикани премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в Консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет. Това се показва в писмо до премиера, подписано от ръководителя на организацията Яков Джераси.

Коментар по тематиката направи и българският публицист, посланик и политик Леа Коен.

„ Извинявам се, че се въвличам на непозната стена, само че Вашата имитация ми беше десетократно сигнализирана. Тя е в действителност извънредно неуместна”, написа Коен във Facebook. „ Освен това е и погрешна. За депортирането на всеки евреин до Треблинка българското държавно управление заплаща по 100 райхсмарки (първоначално са поискани 250) на германците, защото интервенцията се назовава „ пречистване от евреи” ( Judenrein). Парите са събрани от иззетото еврейско имущество, т.е. евреите сами са платили депортацията си. Тя е ръководена от Александър Белев, комисар по еврейските въпроси. При толкоз доста конфузии в една неуместна имитация, би трябвало да се извините на хора като мен. 58 души от моето семейство са отпътували с тези вагони. Репликата ви е в действителност оскърбителна”, безапелационна е Леа Коен.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: избори .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 560 лв. минимална заплата дават компаниите  1 Как ни мамят онлайн магазините  1 Какви отстъпки ни чакат на Черния петък  1 Има ли работа за лентяи --> Пaрите ни  560 лв. минимална заплата дават компаниите 560 лв. минимална заплата дават компаниите  Как ни мамят онлайн магазините Как ни мамят онлайн магазините  Какви отстъпки ни чакат на Черния петък Какви отстъпки ни чакат на Черния петък  Има ли работа за лентяи Има ли работа за лентяи Не пропускай  Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена  <br> Български фотографи в ранглиста на най-хубавите на Си Ен Ен <br>
Български фотографи в ранглиста на най-хубавите на Си Ен Ен
 <br> <strong> Искри </strong> прехвърчат в кралския двор. Скарани ли са <strong> Уилям и Хари? </strong> <br>
Искри прехвърчат в кралския двор. Скарани ли са Уилям и Хари?
 <br> Месецът на Скорпиона стартира от през днешния ден - <br>
Месецът на Скорпиона стартира от през днешния ден -
Последни  Тома Белев Скандалът в Тома Белев пораства, прокуратурата го проверява  Гугъл разгласи Гугъл разгласи " квантово предимство "  Honda Jazz e:HEV Honda форсира проектите за електрификация  <p>Как втората брачна половинка на тайландския крал <strong>изпадна в немилост</strong></p> Как втората брачна половинка на тайландския крал изпадна в...  <p><strong>5 скандални любовни афери</strong>, които трансформираха историята</p> 5 скандални любовни афери, които трансформираха историята  Иван Гешев Висш съдебен съвет ще избира Иван Гешев за основен прокурор  <p>Турция приключи &bdquo;Мирна пролет&rdquo;, Съединени американски щати анулира санкциите</p> Турция приключи „ Мирна пролет”, Съединени американски щати анулира...  <p>Баща опита да убие 7-годишното си дете</p> Баща опита да убие 7-годишното си дете  <p>НАП ревизира 38 политици и магистрати</p> Национална агенция за приходите ревизира 38 политици и магистрати  Скоростта и експанзията са измежду най-рисковите държания на пътя Скоростта и експанзията са измежду най-рисковите държания...  <p>Морето се отдръпна на 25 м във вътрешността, какво означава</p> Морето се отдръпна на 25 м във вътрешността, какво значи  <p><strong>14-годишният</strong> Росен, който очарова по улиците на <strong>София</strong></p> 14-годишният Росен, който очарова по улиците на София  Избягалият пандизчия Мартин Шахънски Хванаха избягалия пандизчия, отишъл си у дома  Българи наказани в Лондон за трафик на транссексуални и дами Българи наказани в Лондон за трафик на транссексуални и...  Сотир Цацаров Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно  <p><span style= Китодар става полицейски контрольор...  Кая Гербер Дъщерята на Синди Крауфорд се снима гола в...  <p>Ще гласоподават ли българите? &bdquo;Тренд&rdquo; отговаря</p> Ще гласоподават ли българите? „ Тренд” дава отговор  <p>Денят, в който <strong>студентите се опълчиха на СССР</strong></p> Денят, в който студентите се опълчиха на Съюз на съветските социалистически републики  <p>Над 14 ефирни часа в изборния ден</p> Над 14 ефирни часа в изборния ден Всичко от през днешния ден Виц на деня - Ако знаеш по какъв начин не ми се върви на посетители у съседите! - Да не мислиш, че на мен ми се желае? Представяш ли си… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Зимата е на хоризонта, задава се първият сняг  Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан  5 високоенергийни места в България, които да посетите (СНИМКИ)  Рафаел Надал се ожени след 14 годишна връзка  Булка помоли своите четири баби да ѝ бъдат шаферки  Стефан Данаилов в схващане, желае да гледа мачове на Челси Стефан Данаилов в схващане, желае да гледа мачове на Челси Водещи вести  39 убити в български камион. Борисов разяснява 39 убити в български камион. Борисов разяснява  <p>Морето се отдръпна на 25 м във вътрешността, какво означава</p> Морето се отдръпна на 25 м във вътрешността, какво значи  <p>Как втората брачна половинка на тайландския крал <strong>изпадна в немилост</strong></p> Как втората брачна половинка на тайландския крал изпадна в недружелюбност  <p><strong>5 скандални любовни афери</strong>, които трансформираха историята</p> 5 скандални любовни афери, които трансформираха историята  Honda Jazz e:HEV Honda форсира проектите за електрификация  Гугъл разгласи Гугъл разгласи " квантово предимство " Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР