България Синдикатите: Няма конкретен повод за оставката за Петков Вече

...
България Синдикатите: Няма конкретен повод за оставката за Петков Вече
Коментари Харесай

Синдикатите: Няма конкретен повод за оставката за Петков

България Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков Вече втори ден няма повече детайлности да това за какво Бисер Петков беше освободен от поста на обществен министър  Надежда Неменски 30 ноември 2019, 14:33  Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков
Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков
 Как да понижим замърсяването от колите?
Как да понижим замърсяването от колите?
 С какво време ще стартира декември
С какво време ще стартира декември
 Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък
Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък
 Премиерът изиска и одобри оставката на Бисер Петков
Премиерът изиска и одобри оставката на Бисер Петков
 Херо Мустафа: Нов стадий на връзките сред България и Съединени американски щати след срещата Борисов-Тръмп
Херо Мустафа: Нов стадий на връзките сред България и Съединени американски щати след срещата Борисов-Тръмп
 Виртуалният ухажор твърди, че е получил единствено 15 000 лева
Виртуалният ухажор твърди, че е получил единствено 15 000 лева
 Няма да закриват интензивното поделение на Педиатрията
Няма да закриват интензивното поделение на Педиатрията

ен след оставката на обществения министър Бисер Петков – синдикатите и майките от митингите с първи коментар. Синдикатите не виждат съответен мотив за промяната на Петков, а представители на майките на деца с увреждания желаеха той да бъде върнат на поста, осведоми NOVA.

Вече втори ден няма повече детайлности да това за какво Бисер Петков беше освободен от поста на обществен министър

от страна на държавното управление. Във вторник, когато ще се организира съдружен съвет се чака ГЕРБ и „ Обединени патриоти” да обсъдят кой да бъде неговият заместител.

Премиерът изиска и одобри оставката на Бисер Петков

В събота синдикатите обявиха, че не е трябвало да има съответен мотив за оставката на Петков, защото той е на прохладен пост. Майките от „ Системата ни убива” обявиха, че те упорстват той още веднъж да бъде върнат на поста, както стана и предишното лято по тяхно гледище.

„ Бисер Петков беше комплициран на дузпата още предходната година .

Това мен персонално не ме изненадва чак толкоз много”, сподели Димитър Манолов – президент на КТ „ Подкрепа”. „ Когато се уволнява министър причина постоянно ще се откри. И мотив ще се откри, въпреки че в този момент не виждаме съответен мотив. Сега се приказва за някакви натрупвания във времето”, разяснява още той.

„ Това е удар върху децата и хората с увреждания. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста”, уточни Вера Иванова – майка на дете с увреждания.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък съобщи:

„ Правителството си има свое лично виждане .

Надявам се, че индивидът, който ще поеме тази позиция ще работи добре с нас. Тази сфера е тежка. Хората, които работят в нея се нуждаят от повече поддръжка, тъй като изключително в София са най-трудните случаи”.

Работодателите от Асоциацията на индустриалния капитал в България обявиха, че ще създадат коментар за оставката на Бисер Петков едвам откакто стане ясно името на неговия заместител.

През лятото общественият министър също бе подал оставка, като и тогава министър председателят я одобри. Официалните претекстове за оставката на Бисер Петков бяха свързани с настояванията на родителите на деца с увреждания за закон за персоналната помощ, който да подсигурява финансова поддръжка и асистентска услуга за всеки човек съгласно потребностите му.

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

Почти незабавно по-късно оставката му беше върната, а Бисер Петков още веднъж зае поста си.

Решението бе признато със удовлетворение от майките на деца с увреждания. Синдикатите също желаеха Бисер Петков за собствен сътрудник и в бъдеще.

Завърналият се тогава министър организира среща с протестиращите. Двете страни се схванаха да изчистят проектозакона за персоналната помощ. А протестиращите признаха, че оставката е ускорила дебата.

Бисер Петков: ориста ми като министър зависи от хората с увреждания

Най-пресният проблем в системата е с изплащането на компенсациите на неработоспособност и подхвърленото предложение първият ден от болничния да бъде за сметка на работещия. Темата срещна необятен публичен отзив.

Премиерът увери, че предлагането на ръководещата коалиция няма да бъде гласувано, само че синдикатите от КТ "Подкрепа " излязоха на огромен митинг на 27 ноември. Митинг-шествието мина през Народното събрание, където представители на КТ "Подкрепа " внесоха протестна декларация с настояванията си – първите пет дни от болничните да са за сметка на работодателите и те да покриват 100% от него, а не 70% както е сега.

Оставката на Бисер Петков идва в миг, когато след няколко дни ще бъде гласуван Бюджет 2020, както и бюджетите на здравната каса и този на държавното публично обезпечаване.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Бисер Петков оставка обществен министър синдикати майки .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 250 лева става минималната пенсия, възрастта се подвига  1 Какви заплати взимат шефовете в Русия  1 Колко коства първокласно жилищe в България  1 Свинското стига 15 лева за кг месец преди празниците --> Пaрите ни  250 лева става минималната пенсия, възрастта се подвига 250 лева става минималната пенсия, възрастта се подвига  Какви заплати взимат шефовете в Русия Какви заплати взимат шефовете в Русия  Колко коства първокласно жилищe в България Колко коства първокласно жилищe в България  Свинското стига 15 лева за кг месец преди празниците Свинското стига 15 лева за кг месец преди празниците Не пропускай  <br> Амазонските <strong> пожари </strong> могат да се окажат <strong> пагубни </strong> <br>
Амазонските пожари могат да се окажат пагубни
 <br> Дъжд през днешния ден, какво ще е времето през уикенда <br>
Дъжд през днешния ден, какво ще е времето през уикенда
 <br> <strong> Цеца Величкович </strong> подвигна грандиозна женитба на сина си <br>
Цеца Величкович подвигна грандиозна женитба на сина си
 <br> Привлечете <strong> шанс през 2020 година </strong> в дома с тези ритуали <br>
Привлечете шанс през 2020 година в дома с тези ритуали
Последни  Бисер Петков Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков  Бойко Пенков Бойко Пенков: Нападението над медици е безсрамие  Standard & Poor Standard&Poor's увеличи кредитния рейтинг на...  <p>Как да понижим замърсяването от колите?</p> Как да понижим замърсяването от колите?  <p>Веско е осмият финалист в &bdquo;Игри на волята: България&rdquo;</p> Веско е осмият финалист в „ Игри на волята:...  <p>Концерт събира обичани български изпълнители</p> Концерт събира обичани български реализатори  Леонардо ди Каприо Обвиниха Лео ди Каприо за пожарите в Амазония  <p>С какво време ще стартира декември</p> С какво време ще стартира декември  Терористична офанзива на Лондонския мост Нападателят от Лондон е бил съден за тероризъм  Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка  Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне  Сър Ридли Скот Рицарят, който сътвори "Гладиатор "  <p>В <strong>последния ден от ноември </strong>отбелязваме огромен празник</p> В последния ден от ноември означаваме огромен празник  Атака с нож в Холандия Атака с нож в Холандия  Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък  3 язовира с понижени равнища, ексклузивен съвет 3 язовира с понижени равнища, ексклузивен съвет  <p>НАТО &ndash; в &bdquo;мозъчна смърт&rdquo; на 70 години?</p> НАТО – в „ мозъчна смърт” на 70 години?  Любов и смелост в премиерния сериал „ Някой като теб “ Любов и смелост в премиерния сериал „ Някой като теб “  Българската банка за развиване с близо 50% растеж на облагата за деветмесечието на 2019 година
Създадено за ББР
Българската банка за развиване с близо 50% растеж на...  Бисер Петков Премиерът изиска и одобри оставката на Бисер Петков Всичко от през днешния ден Виц на деня Въпрос към Радио Ереван: - Кои неща са най-правилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  Терористична офанзива на Лондонския мост Нападателят от Лондон е бил съден за тероризъм  Леонардо ди Каприо Обвиниха Лео ди Каприо за пожарите в Амазония  Сър Ридли Скот Рицарят, който сътвори " Гладиатор "  Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне  Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка  Бойко Пенков Бойко Пенков: Нападението над медици е безсрамие  Standard & Poor Standard&Poor`s увеличи кредитния рейтинг на България Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР