България Сигнал за незаконно строителство на Рупите От община Петрич

...
България Сигнал за незаконно строителство на Рупите От община Петрич
Коментари Харесай

Сигнал за незаконно строителство на Рупите

България Сигнал за нелегално строителство на Рупите От община Петрич търсят метод да отстранен обектите 9 август 2020, 15:19  Какво ще се промени след месец на простести?
Какво ще се промени след месец на простести?
 Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали
Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали
 Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско
Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско
 Блокади в София, протестно шествие към
Блокади в София, протестно шествие към " Калотина "
 Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София
Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София
 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София?
31-ви ден на митинг: Какво се случва в София?

" Доган сарай бийч фестивал " се организира в " Росенец "
 Коронавирусът смъкна цените за отмора на Черноморието
Коронавирусът смъкна цените за отмора на Черноморието

раждани алармираха, че без никакви документи са издигнати минерална баня, паркинг и заведение в предпазената околност Рупите. Те упорстват за незабавни инспекции и мигновено срутване на обектите. От община Петрич дадоха отговор, че се търси законният метод това да се случи, оповестява NOVA.

Сигналът за нелегално строителство е от локални поданици. Те настояват, че Община Петрич работи непозволено, като толерира противозаконните обекти. „ Общината строи без безусловно никакви документи и разрешителни здания, пътища, паркинги, безусловно противозаконни, няма документи”, уточни Венцислав Танев.

7 места с особена сила в България (видео)

„ Другото фрапиращо нарушаване е, че Община Петрич взима непозволено наем за тези съответни постройки. Съответно паркингът е захранен с ток, това допуска прекосяване на електроснабдителна мрежа през няколко парцела, безусловно без никаква планова документи, без никакви планове и надзор”, счита Крум Танев.

Два от обектите - минералната баня и заведението, са издигнати още преди 20 години. За тях през 2004 година са издадени удостоверения за толерантност, които ги защищават от унищожаване. През 2018-та, тогавашният основен проектант на общината в Петрич изискал от съда въпросните удостоверения да отпаднат. Съдът обаче отхвърлил настояването и по този начин удостоверенията за толерантност важат и до през днешния ден. Обектите няма по какъв начин да бъдат съборени.

„ Няма логичност общината да стартира нова процедура и отначало да издаде заповед по същите тези причини и още веднъж да рискуваме тя да бъде анулирана от съда. Най-разумното е не да се издават нови заповеди по едни и същи причини, които да бъдат отхвърляни от съда, а да се съобразим с предвижданията на Общ устройствен план на общината, който ще бъде признат скоро. Ние несъмнено мислим в посока там да бъдат вкарани точни и ясни правила за строителство в тази зона”, посочи зам.-кметът на Община Петрич Минка Салагьорова.

Крадци ограбиха храма на баба Ванга в Рупите

В отговор до NOVA от Дирекцията за строителен надзор показват, че за въпросните обекти не са показани строителни бумаги. Тъй като те са Пета категория по смисъла на Закон за устройство на територията, ДНСК разпорежда на общината да ревизира случая.

„ Не държим на запазването на тези обекти, каквито внушения се вършат. В предварителния план на Общ устройствен план може да се види от всеки. Точно за този парцел е дадена устройствена зона „ озеленяване”. Отново ще ни бъде дадена опция да проверим дали тези обекти ще са несъответствуващи по местоположение”, сподели още Салагьорова.

В края на 2019 година Прокуратурата спря градежа на път в местността Рупите, откакто се оказа, че той минава през предпазена територия.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Каракачанов: Подобни неща не могат да се търпят постоянно Каракачанов: Подобни неща не могат да се търпят постоянно  Блокади в София, протестно шествие към Блокади в София, протестно шествие към " Калотина "  Гл. комисар Николов: Изключително тежка е обстановката в Хасковски район Гл. комисар Николов: Изключително тежка е обстановката в Хасковски район  Наводнение на гръцки остров, има починали Наводнение на гръцки остров, има починали  1 Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване  1 Какви парцели се търсят няй-много у нас  1 Българи бавят заплащането на заемите си --> Пaрите ни  Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване  Какви парцели се търсят няй-много у нас Какви парцели се търсят няй-много у нас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Биков: Биков: " Отровното трио " да отговори на този въпрос  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Турция: Задава се тежка рецесия Турция: Задава се тежка рецесия  31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? Виц на деня Между ирландци: - Чу ли? О’Хара починал пред кръчмата. - На влизане или на излизане? - На влизане. - Горкият! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Каква бе сватбата на принцеса Беатрис спрямо тази на Елизабет II Каква бе сватбата на принцеса Беатрис спрямо тази на Елизабет II Какви са приликите и разликите сред двете сватби?  Кои са най-устойчивите места за живеене през 2020 година Кои са най-устойчивите места за живеене през 2020 година Или кои са актуалните 5 най-устойчиви градове в света  Как да предпазим децата от COVID-19? Как да предпазим децата от COVID-19? Съветите на доктор Радка Масларска  Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си И препоръки за по-добра грижа за косата  Коронавирусът взе три нови жертви в България Коронавирусът взе три нови жертви в България Каква е обстановката по света?  Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Те са потребни, само че някои от тях може да употребяват доста запаси  Кога ще се венчае всяка една зодия? Кога ще се венчае всяка една зодия? Вижте:  Пожарът край Лесово е минал Тунджа Пожарът край Лесово е минал Тунджа Жителите на село Присадец са изведени  11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия 11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия Има догатки от локалните управляващи, че пожарът евентуално е провокиран съзнателно, а един човек е арестуван  Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Предстоят PCR проби на всички чужденци, настанени в последните 15 дни  Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Премиерът на Ливан предложи предварителни парламентарни избори като единствен излаз от рецесията  Природозащитници плажуваха на Природозащитници плажуваха на " Алепу " Те проведоха плажуване пред подпорната стена на градежа " Алепу "  <p>Пет станаха жертвите на COVID-19 в&nbsp;дома за възрастни хора&nbsp;в Русе</p> Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе На 23 юли тази година в дома бе оповестено огнище на болестта  Най-дългите спортни мачове в историята Най-дългите спортни мачове в историята

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР