България си осигури медал в първия ден на Европейското първенство

...
България си осигури медал в първия ден на Европейското първенство
Коментари Харесай

България си осигури медал в първия ден на Европейското по джудо

България си обезпечи орден в първия ден на Европейското състезание по джудо в " Арена Армеец " в София, откакто двукратният вицешампион на Стария континент от 2017 и 2018 година Янислав Герчев се класира за финала в категория до 60 кг.

Националът се оправи извънредно трагично на полуфиналите с бронзовия медалист от Евро 2020 Йоре Верстратен (Белгия). Българинът завоюва след повече от 13-минутна борба с " ипон ", откакто белгиеца получи три санкции.

За купата Герчев ще спори по-късно през днешния ден против защитаващия купата си от Лисабон 2021 Франсиско Гаригос от Испания.

Преди това Герчев записа три следващи победи - всичките с продължение. В първия си мач той надви над Ям Волчак (Израел), пети на Мондиал 2021, с " ипон ". Във втория кръг българинът завоюва още веднъж с продължение против словенеца Давид Старкел. На четвъртфиналите националът победи трагично седмия от Игрите в Токио 2020 и водач в международната класация Артьом Лесюк от Украйна, а срещата продължи повече от 7 минути.

При 66-килограмовите Денислав Иванов, международен и европейски първенец за кадети, отпадна на репешажите.

Иванов стартира с победа над Андрей Клоков с " ипон " в 18-ата секунда. На осминафиналите той завоюва влиятелен триумф против олимпийския вицешампион от Токио 2020 Важа Маргвелашвили от Грузия.

В спор за място на полуфиналите българинът загуби след продължение от 22-годишния Яшар Наджафов от Азербайджан. На репешажите пък той отстъпи пред Барух Шмайлов от Израел с " ипон " след единствено 23 секунди.

Три победи за България на старта на Европейското

Надпреварата се организира в София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР