България ще заведе дело пред Съда на Европейския съюз (ЕС),

...
България ще заведе дело пред Съда на Европейския съюз (ЕС),
Коментари Харесай

Росен Желязков: България ще заведе дело пред Съда на ЕС срещу част от разпоредбите в пакета Мобилност

България ще заведе дело пред Съда на Европейския съюз (ЕС), в двумесечен период от публикуването на пакета „ Мобилност “ I в Официалния вестник на Съюза.

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков  Росен Желязков Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година Той е магистър по право от Софийския университет „ Свети в изказване пред медии, във връзка окончателното приемане на пакета „ Мобилност “ I от Европейския парламент, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

Пакетът "Мобилност " мина в Екологичен потенциал. Българските забележки бяха пренебрегнати

„ Ще желаяме отменяне на част от наредбите на Пакет за Мобилност I и сега тече подготовка за това. Останалите страни членки ще имат опцията да се причислят към нашата позиция, с цел да бъдем по-ефективни във воденето на делото “, безапелационен бе Росен Желязков  Росен Желязков Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година Той е магистър по право от Софийския университет „ Свети.

„ Паралелно с подготовката на делото българската страна ще продължи да упорства до края на тази година, Европейската комисия да завърши с оценката на влияние за последствията от връщането на транспортното средство в осемседмичен интервал, както и използването на част от разпоредбите за сухопътната част на комбинирания превоз. Очакваме Комисията да извърши уговорката си и след оценката на влияние, да внесе ново законодателно предложение, с което тези ограничения и тези последствия от предлагането да бъдат анулирани “, уточни министърът.

„ Благодаря на всички български евродепутати, които показаха единна позиция по пакета „ Мобилност “ I, в отбрана на националния интерес. Ще продължим да бъдем един до друг с нашите превозвачи в борбата, която ни следва. Вярвам че българските представители в Екологичен потенциал, както и всички институции и сътрудници ще продължат да ни поддържат “, посочи министър Желязков.

Пакет "Мобилност " дефинитивно признат. Джамбазки изригна: Лицемерие и безочливост!

По думите му, в началото пакетът „ Мобилност “ I бе умислен като законодателство, което цели да реализира баланс сред изискванията на труд и обществените условия за водачите и свободата на превозвачите да дават трансгранични услуги. „ Окончателно признатият пакета „ Мобилност “ I се отдалечава значително от заложените цели и европейски полезности. Стана ясно, че концепцията за вярното действие на Единния пазар и правната сигурност не са били измежду значителните детайли, които се взимат под внимание при гласуването. Практическата непредвидливост и ирелевантност на част от наредбите, техният несъразмерен и дискриминационен темперамент, както и актуалната пандемична конюнктура не бяха взети поради “, акцентира Росен Желязков  Росен Желязков Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година Той е магистър по право от Софийския университет „ Свети. Министърът уточни, че с лишаване правото на водачите да избират мястото, където да употребяват своята отмора се нарушава едно от главните права на Европейски Съюз – свободното придвижване на хора. Той сподели още, че връщането на транспортното средство в страната по определяне влиза в колизия с прокламираните политики на Европейска комисия и Съюза, и най-много със зелената договорка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР