България ще започне консултации с Брюксел за въвеждане на двойно

...
България ще започне консултации с Брюксел за въвеждане на двойно
Коментари Харесай

Тепърва: Служебният кабинет пита ЕС дали да намалим на 10% ДДС за тока и газа

България ще стартира съвещания с Брюксел за въвеждане на двойно по-ниска ставка на Данък добавена стойност за електрическата енергия и природния газ в опит да омекоти фрапантния растеж на цените им. Днес в Народното събрание служебният министър-председател заяви, че ще желаеме 10% ставка.

В сряда служебното държавно управление разгласи, че ще стартира техническо подготвяне на искане за използване на понижена ставка на Данък добавена стойност за доставките на електрическа енергия и природен газ. 

Оказва се, че страната ни не може да предприеме еднолично решение за понижаване на данъчната ставка за тези енергийни артикули, без да организира съвещания с Европейската комисия. " Съгласно член 102 от Директива 2006/112/ЕО на Съвета от 28 ноември 2006 г. относно общата система на налога върху добавената стойност, страните членки могат, след консултация с Комитета по Данък добавена стойност, да ползват понижена ставка на налог върху добавената стойност за доставката на природен газ, електрическа енергия или централно отопление ", посочиха от държавната пресслужба.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР