България ще води преговори със САЩ за доставка на американски

...
България ще води преговори със САЩ за доставка на американски
Коментари Харесай

Борисов: България ще преговаря със САЩ за доставка на американски природен газ

България ще води договаряния със Съединени американски щати за доставка на американски природен газ, заяви министър председателят Бойко Борисов пред публицисти на конференция за втечнения природен газ. Той даде брифинг паралелно до Том Пайл, който показа като консултант на американския президент Доналд Тръмп.

Според българския министър председател страната ни може да се възползва от държавните дотации на Вашингтон в границите на съдействието ни в НАТО.

На въпрос дали договарянията за американски газ и изтребителите F-16 са обвързани, Борисов сподели: " Не, ние не преговаряме още, не ми слагайте думи в устата ".

Премиерът удостовери, че България се надява на диверсификация на енергийните източници, тъй като единствено по този начин може да се реализира най-хубава цена и сигурност на доставките. " Най-важна е енергийната сигурност, която е част от националната ", съобщи министър председателят.

" Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме по какъв начин можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни субсидии, които дава Америка, само че сме доста в начало на диалога ".

" Аз се надявам, че в договарянията с държавното управление на Съединени американски щати за самолетите ще се срещаме през идващите месеци, живот и здраве ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР