България ще ускори максимално подготовката си за членство в Организацията

...
България ще ускори максимално подготовката си за членство в Организацията
Коментари Харесай

България ще ускори подготовката си за членство в ОИСР


България ще форсира оптимално подготовката си за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), като се надяваме във допустимо най-кратък период да получим съответна дата за започване на договаряния за присъединение към Организацията. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Съединени американски щати с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Анхел Гурия. Като продължение на диалога им в София през април тази година, българският министър председател приветства напъните на генералния секретар да бъде реализиран консенсус по въпроса за разширението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и изрази очакване, че ще бъдат регистрирани напълно напъните на страната ни в хода на подготовката й за участие.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че от 2007 година, когато България е подала публично молба за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, са налице редица дейности, които ясно демонстрират сериозните планове този външнополитически приоритет да бъде осъществен. Министър-председателят подсети, че в края на предходната година българското държавно управление реши да сътвори непрекъснато настоящ междуведомствен координационен механизъм и утвърди „ пътна карта” за дейностите на страната ни по присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Борисов уточни и дейното ни присъединяване в работата на съществени органи на Организацията, както и присъединението ни към редица правни принадлежности.

По време на диалога министър-председателят Борисов подчертава върху икономическата политика на българското държавно управление. Той означи напъните за стабилно развиване, финансова непоклатимост и повишение на виталния стандарт на жителите, както и съдействието за разширение на интернационалната търговия на многостранна и недискриминационна основа.

Анхел Гурия изрази поддръжка за българската кандидатура за Организацията за икономическо сътрудничество и раз и поздрави страната ни за постигнатото досега в подготовката й за договарянията за присъединение. По думите му приемането на „ пътна карта “, в която са заложени действия за ускорение на подготовката, е добра стъпка.

В края на срещата министър председателят Бойко Борисов посочи, че всеки положителен знак към България от страна на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще бъде и мощен сигнал към страните от прилежащите райони за готовността на Организацията да показа своите положителни практики, да регистрира и техните триумфи в осъществяването на високите критерии и стандарти на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР