България ще ускори максимално подготовката си за членство в Организацията

...
България ще ускори максимално подготовката си за членство в Организацията
Коментари Харесай

България ускорява подготовката си за членство в ОИСР

България ще форсира оптимално подготовката си за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Очакваме в най-кратък период да получим съответна дата за започване на договаряния за присъединение към Организацията.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Съединени американски щати с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Анхел Гурия . Припомняме, Борисов взе участие на 73-тата сесия на Организация на обединените нации в Съединени американски щати.

 Хвалят българската кандидатура за Организацията за икономическо съдействие
Хвалят българската кандидатура за Организацията за икономическо съдействие

Борисов посочи консенсуса за участие в икономическата организация

Като продължение на диалога им в София през април тази година, Борисов приветства напъните на Гурия за разширението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Българският министър председател не скри упованията си да бъдат регистрирани напъните на страната ни в хода на подготовката й за участие.

 Президентът желае точна дата за договарянията за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Президентът желае точна дата за договарянията за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз

България има заслуги за стабилизирането на Западните балкани

България е подала публично молба за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз през 2007 година . В края на 2017 година българското държавно управление реши да сътвори непрекъснато настоящ междуведомствен координационен механизъм и утвърди " пътна карта " за дейностите на страната ни по присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

По време на диалога министър председателят подчертава върху икономическата политика на българското държавно управление . " Той означи напъните за стабилно развиване, финансова непоклатимост и повишение на виталния стандарт на жителите, както и съдействието за разширение на интернационалната търговия на многостранна и недискриминационна основа ", осведомят от Министерски съвет.

Генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Анхел Гурия поздрави страната ни за постигнатото досега в подготовката й за договарянията за присъединение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР