България ще участва в дебютното издание на новия световен турнир

...
България ще участва в дебютното издание на новия световен турнир
Коментари Харесай

Григор Димитров повежда България в дебюта на "Юнайтед къп"

България ще взе участие в дебютното издание на новия международен шампионат по тенис за смесени тимове - " Юнайтед къп " в Австралия. Страната ни получи едната от последните две квоти за шампионата, с който ще бъде открит сезон 2023 в професионалните вериги на мъжката (АТР) и женската (WTA) асоциации.

Първата в историята взаимна конкуренция на двете организации ще се организира от 29 декември до 8 януари с присъединяване на общо 18 отбора. Първите 16 от тях бяха оповестени на 10 ноември въз основата на позициите на първите ракети на съответните народи в самостоятелните ранглисти при мъжете и дамите, както и посредством смесен ранкинг на АТР и WTA.

Финалните места бяха непокътнати за един тим от квотата на мъжката класация и един от тази на комбинираното класиране. Българският тим заслужи присъединяване си с помощта на 28-ото място на Григор Димитров в класацията на АТР. Последната вакантна позиция пък зае отборът на Казахстан с водещи тенисисти Александър Бублик (№37 при мъжете) и Юлия Путинцева (№52 при дамите).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР