България ще участва с три иновационни хъба в рамките на

...
България ще участва с три иновационни хъба в рамките на
Коментари Харесай

България ще участва с три иновационни хъба в проект на Еврокомисията

България ще взе участие с три иновационни хъба в границите на плана на Европейската комисия " Умни заводи в новите страни членки " (Smart Factories in new EU Member States). Конкуренцията е била сред 140 претенденти от Централна и Източна Европа, които са се състезавали да попаднат във финалния лист от 34 хъба.

Формалното начало на самодейността е обещано в София от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев, който взе участие в откриващата конференция по плана, заяви министерството.

В рамките на плана утвърдените цифрови иновационни хъбове ще се възползват безплатно от професионалните услуги на " ПрайсуотърхаусКупърс " и Европейската комисия. Основната цел е да се обезпечи по-голям достъп на дребните и междинните предприятия до експертно познание в региона на технологиите, принадлежности за развиване и тестване на цифрови технологии, както и услуги, свързани с финанси и нововъведения, допълват от Министерството на стопанската система.

Според Манолев България разполага с най-бързо развиващия се ИКТ бранш в Югоизточна Европа. Дейностите в региона на осведомителните технологии образуват над 30% от производството и над 40% от добавената стойност в бранша " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения ", а активността " Информационни услуги " образува към 5% от производството и 6% от добавената стойност в бранша, показва той, представен от пресцентъра си.

Средният брой на заетите в региона на осведомителните технологии за интервала януари-септември 2017 година е над 51 хиляди души и нараства със 7% по отношение на миналата година, сочат данните на икономическото министерство.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР