България ще участва с шест боксьорки на започващото в събота

...
България ще участва с шест боксьорки на започващото в събота
Коментари Харесай

Боксьорките ни правят спаринги с мъже преди Европейското

България ще взе участие с шест боксьорки на започващото в събота в Мадрид Европейско състезание за дами. Отборът ще отпътува за Испания два дни по-рано, а през днешния ден старши-треньорът Фикрет Ереджебов разгласи на кои състезателки ще разчита. Сред избаничките му попаднаха Еми-Мари Тодорова /48 кг/, Габриела Димитрова /51/, Златислава Чуканова /54/, Станимира Петрова /57/, Деница Елисеева /64/ и Мелиз Йонузова /69/.

" Заминаваме с задачата да вземем един златен и най-малко още един орден, съобщи Фикрет Ереджебов. - Аз съм роден под щастлива звезда, тъй като този тим на България е най-хубавият за всички времена. Всички са европейски и международни шампионки, положителни девойки са и съм горделив, че съм техен треньор. "

Той добави, че подготовката е минала добре, макар дребното на брой спаринги, които са създали девойките. Треньорът разкри, че заради неналичието на подобаващи спаринг партньорки Севда Асенова и Габриела Димитрова са упражнявали с мъже.

“Имахме доста малко спаринги - това ни куца на нас. Например Севда Асенова нямаше с кого да играе и сме признателни на сътрудниците от Локо (Сф), че изпратиха три момчета, които ни помогнаха за спаринг на Севда и на Габриела. За Станимира имаше спаринг сътрудници, за Мелиса също - от Молдова пристигнаха две девойки, от Латвия още едно, имаше и една косоварка. Малко са ни малко спарингите, само че аз имам вяра в тях, добре са готови. Много значим е и жребият, по какъв начин ще тръгне първенството”, сподели още Фикрет Ереджебов пред микрофона на БНР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР