България ще участва с четирима състезатели на европейското първенство по

...
България ще участва с четирима състезатели на европейското първенство по
Коментари Харесай

България ще участва с четирима състезатели на ЕП в Москва

България ще взе участие с четирима състезатели на европейското състезание по фигурно пързаляне, което ще се организира в съветската столица Москва от 17 до 20 януари. При дамите ще взе участие Пресияна Димитрова, при мъжете - Ники-Лео Обрейков и при танцовите двойки Теодора Маркова и Симон Дазе, оповестиха за Българска телеграфна агенция от БФКънки. От 5 до 11 март София ще бъде хазаин на международното състезание по фигурно пързаляне за юноши и девойки. Шампионатът ще се организира в " Арена Армеец ", като залата ще бъде заледена особено за конкуренцията.

В Зимния замък ще се организират единствено формалните тренировки, защото от Международната федерация не са одобрили оборудването за хазаин на международния шампионат. Съставът на България ще бъде избран след шампионата " София трофи ", който ще се състои от 7 до 11 февруари. " София Трофи " е от сериите " Европейски критериум " за Купа " Европа ", а уредник на шампионата е клуб " Денкова-Стависки ".

В него годишно вземат участие сред 250 и 300 състезатели. Почти е несъмнено, че на международното състезание ще вземат участие Александра Фейгин при девойките и танцовата двойка Яна Божилова и Калоян Георгиев, които са покрили точки. При мъжете за място в конкуренцията ще се борят Васил Димитров, Александър Златков и Радослав Маринов. Резерва при девойките ще бъде Кристина Григорова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР