България ще участва с 20% в капитала за Бургас –

...
България ще участва с 20% в капитала за Бургас –
Коментари Харесай

Борисов: България ще участва с 20% в капитала за Бургас - Александруполис

България ще взе участие с 20% в капитала за Бургас – Александруполис. Това излиза наяве от обява във фейсбук профила на премиера Бойко Борисов, в която той изяснява, че акцент в срещата му с посланика на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пиате била диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и района на Югоизточна Европа.

„ Обсъдихме присъединяване на България като акционер в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ до Александруполис, Гърция. Българската страна е взела решение да взе участие с 20% в капитала на плановата компания “, изяснява Борисов в поста си в обществените мрежи. 

И добавя: „ В момента „ Булгаргаз “ прави разбор за количествата полутечен природен газ, които следва да резервира в границите на втората обвързваща фаза на пазарния тест “.

По думите му осъществените от началото на годината до момента доставки на полутечен природен газ за българския пазар са 396 млн. куб. метра, като включително влизат 182 млн. куб. метра газ с генезис Съединени американски щати.  

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР