България ще участва с 20 спортисти и общо 42-ма души

...
България ще участва с 20 спортисти и общо 42-ма души
Коментари Харесай

20 българи ще участват на Олимпиадата в Пьончан 2018

България ще взе участие с 20 спортисти и общо 42-ма души делегация на Олимпийските игри в Пьончан 2018. През идния сезон носителят на огромната Световна купа за 2016 година и на дребната в паралелния великански слалом за 2017 година Радослав Янков и звездата ни при дамите Александра Жекова още веднъж ще се радват на мощната поддръжка на българските фенове в Банско. Участие в надпреварата се чака да вземат още надареният Валентин Миладинов и Теодора Пенчева.

 Пресконференция на БФ Ски и БОК за откриването на ски сезон 2017/2018 @@@

От алпийците добър старт на сезона направи Камен Златков, който се класира на подиума в старт за ФИС в Леви и записа рекордни точки в гигантския слалом в Швеция. В началото на декември се чака завръщането на Алберт Попов след травма. Йоан Тодоров също навлиза във форма след контузия и стартира да взе участие в стартове на ФИС в гигантския слалом. Тримата ще вземат участие на младежкото международно състезание в Давос (1-8 февруари). При дамите Мария Киркова стартира сезона с класирания от 12-о до 20-о място в слалома и гигантския слалом.

Световният първенец в ски скока при младежите за 2011 година Владимир Зографски навлиза във форма, тренирайки под управлението на сребърния медалист от олимпиадата в Калгари през 1988 година Матиас Зупан. Очаква се още през декември той да влезе в Топ 30 на старт от Световната купа и да си подсигурява квота за олимпиадата.

 Пресконференция на БФ Ски и БОК за откриването на ски сезон 2017/2018 @@@

Силно стартира сезона водещият ни играч в ски бягането Веселин Цинзов, който на 19 ноември в Саариселка реализира победа на 15 км свободен жанр и пето място на 10 км типичен жанр. 21-годишният гений Йордан Чучуганов сподели напредък с 18-ото място за ФИС във Финландия на 15 км свободен жанр и 22-ото на 10 км типичен жанр. При дамите Антония Григорова се класира 18-а на 10 км свободен жанр в старта за ФИС в Саариселка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР