България ще участва с 13-има представители на започващото в петък

...
България ще участва с 13-има представители на започващото в петък
Коментари Харесай

България с 13-има представители на Европейското по вдигане на тежести

България ще взе участие с 13-има представители на започващото в петък в румънскаса столица Букурещ Европейско състезание по повдигане на тежести за младежи и девойки до 20 и до 23 години. Сред тях са европейският първенец за мъже и бронзов медалист от международното състезание в категория до 73 кг през тази година Божидар Андреев, европейският сребърен медалист за мъже от предходната пролет също в Букурещ Стилян Гроздев, олимпийският юношески сребърен медалист от Буенос Айрес 2018 Христо Христов и неговият брат Стефчо Христов - международен първенец за 17-годишни кадети от тази пролет в Лас Вегас, както и щангист номер 1 на България за предходната година Ангел Русев.

Андреев ще се състезава при 23-годишните, само че в по-горната категория до 81 кг.

" Божидар има доста мощна година и се надявам да добави ново отличие към двата скъпи медала, извоювани в най-класните шампионати при мъжете. С персоналния му треньор Пламен Братойчев взехме решение в този момент да не смъква килограми и по тази причина е записан в категория до 81 кг. Ангел Русев също има своите шансове, а и считам, че всеки един от състава е кадърен да се подреди измежду призьорите ", разяснява старши треньора на националите Иван Иванов, олимпийски първенец от Барселона 1992.

" От националния тим е освободен международният първенец за кадети до 17 години Карлос Насар заради систематични слаби резултати и нарушена дисциплинираност. В управлението на федерацията и на тима сме твърдо уверени, че националните състезатели би трябвало да са образец за всички останали в това отношение. Отново желая да благодаря на всички всеотдайни треньори по центровете, излъчили представители за европейското в Букурещ. Надявам се всички в румънската столица да са здрави и да дадат най-хубавото на което са способни ", сподели още Иванов след определянето на състава.

На миналогодишното състезание в Полша в тези възрастови групи България завоюва две трофеи - в кат. 77 кг при 23-годишните Божидар Андреев сграбчи златото, а Даяна Димитрова стана шампионка при най-леките 20-годишни състезателки. Българите ще пътуват за Букурещ с микробуси непосредствено от Спортпалас край Варна, където са на лагер от близо месец. Състав на България:

до 20 години:
Девойки:
кат. 45 кг Стиляна Маринова
кат. 49 кг Надежда Мей-Нгуен
кат. 71 кг Мария-Магдалена Кирева

Юноши :
кат. 55 кг. Ангел Русев
кат. 67 кг Валентин Генчев
кат. 102 кг Васил Маринов
кат. 109 кг Стефчо Христов и Христо Христов

до 23 години:
Девойки :
кат. +87 кг Джесика Иванова

Младежи :
кат. 61 кг Асен Асенов
кат. 67 кг Петър Ангелов
кат. 81 кг Божидар Андреев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР