България ще трябва да купува газ за рубли, независимо дали

...
България ще трябва да купува газ за рубли, независимо дали
Коментари Харесай

Песков: България направи неприятелски стъпки спрямо Русия. София, иска или не-ще плаща газта в рубли

България ще би трябвало да купува газ за рубли, без значение дали желае или не желае, дали й харесва или не. Това съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков в четвъртък, представен ТАСС.

Преминаването към разплащане в рубли естествено основава проблеми за страните, вражески по отношение на Русия, съобщи през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

" България направи вражески стъпки, враждебни стъпки по отношение на Русия, по тази причина ще й се наложи (да купува газ) за рубли. Иска-не желае, харесва й или не й харесва ", декларира Песков, съгласно Българска телеграфна агенция.

В същото време, той увери, че Москва ще постави старания да реши проблемите на Сърбия с заплащането по газови контракти в рубли, откакто в сряда президентът Путин разгласи, че разплащанията с " неприятелските страни " ще бъдат в рубли, без значение, че договорите им с държавната " Газпром " са в долари или евро.

" Това не важи за Сърбия. Това е проблем, който следва да бъде решен, и естествено паниките на Сърбия ще бъдат за нас преди всичко и предпочитани ", увери Песков, откакто президентът Александър Вучич, също беше сварен неопитен за хода на Русия.

Сърбия получава съветски природен газ през " Турски поток 2 ", който беше построен за българска сметка и пуснат в употреба предходната година, с цел да транзитира горивото от Турция за Сърбия и Централна Европа. България не употребява газопровода за личните си потребности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР