България ще стане първата страна в Европа, която ще възобнови

...
България ще стане първата страна в Европа, която ще възобнови
Коментари Харесай

България първа в Европа разрешава публика на футболни мачове

България ще стане първата страна в Европа, която ще възобнови футболното си състезание с аудитория. Това стана ясно от оповестена през днешния ден заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, с която се разрешава допускането на почитатели на стадионите при подновяването на сезона в Ефбет лига този петък (5 юни).

В т. 5 от заповедта се удостоверява възбраната за осъществяване на спортни мероприятия със спортен темперамент на открити и закрити места, само че с уточнението, че " изключение от възбраната се позволява считано от 05.06.2020 година за шампионата за първа и втора професионална футболна лига, с аудитория при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал при настаняване на феновете минимум през 2 седалки ".

Така на процедура здравното министерство удовлетворява желанието на ентусиастите единствено ден откакто националните фенклубове на пет елитни тима разпратиха декларация до държавното управление, националния действен щаб за битка с ковид, министерството на младежта и спорта и българския футболен съюз с гледище за допускане на фенове.

Трябва да се посочи, че макар експлицитното упоменаване на Втора лига в заповедта на министър Ананиев изключението ще важи единствено за мачовете в Ефбет лига, защото сезонът във втория ешелон беше публично преустановен с решение на БФС.

Този петък българското състезание ще стане едвам второто на Стария континент, което възобновява шампионата, след Бундеслигата. Мачовете в Германия обаче се играят извънредно при закрити врата. Така ще бъде и при рестартирането на другите топ лиги - в Англия, Испания и Италия.

В момента на територията на Европа аудитория се позволява единствено в шампионата на Беларус, което обаче по този начин и не беше прекратено по време на пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР