България ще се стреми да запази мястото си в група

...
България ще се стреми да запази мястото си в група
Коментари Харесай

България ще се стреми да запази мястото си в група А на Дивизия III на Световното по хокей

България ще се стреми да резервира мястото си в група " А " на Дивизия III на Световното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години в София. Срешите от конкуренцията ще се играят от 22 до 29 януари в Зимния замък, а съперници на " трикольорите " ще бъдат Нова Зеландия, Израел, Австралия, Исландия и Китай. Победителят печели промоция за дивизия II, а последният изпада.

" Притеснен съм, тъй като противниците ни са много мощни и ни предстоят тежки мачове. Главен любимец е Китай, който има за треньор руснак, и е с съсловия над останалите тимове. Трябва да бъдем реалисти. Целта ни е опазване на мястото в групата. Противниците ни са представители на мощно развити стопански страни, които са надалеч пред нас като финансови благоприятни условия, а спортът значително е въплъщение на икономическото положение на страната. Ще се опитаме да спечелим против Израел и Нова Зеландия, които съгласно нас са ненапълно преодолими ", президент на БФХокей на лед Мартин Миланов.

Миланов добави, че за 2019 година България ще кандидатства за домакинство на други две Световни шампионати за юноши и за младежи през март и април. " Надяваме се на почтено показване. Настроени сме за борба. Излизаме за победи, не сме примирени. Работим доста интензивно с Международната федерация и за благополучие получаваме сериозна помощ от тях, което е витално значимо за нас ", сподели генералният секретар на федерацията Стоян Бъчваров. " Непременно би трябвало да се опитаме да спечелим първите ни два мача против Нова Зеландия и Израел, които ще ни вдъхнат убеденост за идващите дуели. Разчитаме на няколко момчета, които играят в чужбина. Надяваме се те да издигнат равнището на тима като цяло. Ако покажем максимума от опциите си, сме в положение да влезем в призовата тройка ", разяснява старши треньорът Светлин Стоев.

Програма на България за шампионата:
22 януари, 20.00 часа: България - Нова Зеландия
23 януари, 20.00 часа: България - Израел
25 януари, 20.00 часа: България - Австралия
26 януари, 20.00 часа: България - Китай
28 януари, 16.30 часа: България - Исландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР