България ще се промотира като атрактивна инвестиционна дестинация пред финландските

...
България ще се промотира като атрактивна инвестиционна дестинация пред финландските
Коментари Харесай

България се опитва да привлича финландски предприемачи

България ще се промотира като атрактивна капиталова дестинация пред финландските бизнесмени. Това стана ясно по време на работна среща на заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова с финландски бизнесмени.
По думите на посланика на Финландия у нас Н.Пр. Пайви Блинникка България не е доста позната бизнес дестинация, само че с огромен капацитет за двустранно съдействие. В тази връзка двете страни се договориха за образуване на взаимни бизнес конгреси, начинания и срещи, които да бъдат подкрепени институционално, с цел да може процесите на съдействие да са оптимално перспективни и резултатни за бизнеса. Зам.-министър Лилия Иванова акцентира, че България може да предложи необятен набор от услуги и действия, тъй че финландците да се усещат сигурни и подкрепени в една конкурентоспособна и постоянна бизнес среда. Тя посочи, че Министерството на стопанската система работи интензивно за основаване на удобни условия за вложения и акцентира, че директен разговор с предприятията се реализира посредством Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) и Българската организация за вложения (БАИ). Икономическият зам.-министър разяснява също въвеждането на дуалната форма на образование за превъзмогване на дефицита на квалифицирани фрагменти за предприятията в България и понижаване на младежката безработица.
От срещата стана ясно още, че скандинавската страна показва предпочитание за разкриване на директна линия София-Хелзинки.
Приоритетни браншове с капацитет за привличане на финландски вложения в България са: ИКТ сферата, машиностроене, електротехника, аутсорсинг, дървообработване и целулозно-хартиената индустрия, текстилната и шивашката индустрия, био-технологиите и вкусовата индустрия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР