България ще се присъедини към Единния механизъм за преструктуриране като

...
България ще се присъедини към Единния механизъм за преструктуриране като
Коментари Харесай

От 1 октомври сме под прекия надзор на ЕЦБ

България ще се причисли към Единния механизъм за преструктуриране като разследване от решение на Европейската централна банка (ЕЦБ) за определяне на тясно съдействие с Българската национална банка(БНБ).
От 1 октомври 2020 година ЕЦБ ще упражнява директен контрол върху българските значими институции, а Единният съвет за преструктуриране ще поеме функционалността на орган за преструктуриране за тези институции и за всички трансгранични групи. Единният съвет за преструктуриране (ЕСП) ще следи също по този начин процеса по обмисляне на преструктурирането на по-малките банки, по този начин наречените по-малко значими институции, оповестиха от Народната банка.
Единният механизъм за преструктуриране, състоящ се от ЕСП и националните органи за преструктуриране на страните – членки от Банковия съюз, пази финансовата непоклатимост и данъкоплатците посредством приготовление на проекти за преструктуриране за ръководство на проблематични банки. Единният съвет за преструктуриране и органите за преструктуриране в България са добре готови за плавния преход към новата рамка за преструктуриране.
Банките в България ще внасят също по този начин средства в Единния фонд за преструктуриране, предопределен да финансира преструктурирането.
Като народен орган за преструктуриране на страна – членка от Банковия съюз, Българската национална банка ще има представител в Пленарната сесия и Разширената изпълнителна сесия на ЕСП с идентични права и отговорности като всички останали членове, в това число право на глас.
Вижте още:
Борисов: Влязохме в чакалнята, само че не се веселя, тъй като не сме единни (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР