България ще се опита да се присъедини към Банковия съюз

...
България ще се опита да се присъедини към Банковия съюз
Коментари Харесай

Обрат: Пожелахме Банковия съюз и Еврозоната

България ще се опита да се причисли към Банковия съюз и механизма на обменните курсове, който е предходник на участието в Еврозоната, заяви „ Блумбърг “. Агенцията се базира на финансовия министър на България Владислав Горанов.

Само преди дни държавното управление на Бойко Борисов даде явен сигнал, че не е според да се одобри рекомендациите на Европейската централна банка (ЕЦБ ) и на Европейската комисия (ЕК).

Български публични представители ще посетят ЕЦБ "през идващите няколко дни ", с цел да обсъдят "интензивно " процедурите за присъединение и времевия график, разясни Владислав Горанов във вторник по време на конференция в столицата на страната София.

От известно време България дава отговор на номиналните критерии за допускане в Еврозоната, каквито са обвързването на обменния курс на лв. в европейската валута, ниската инфлация и дребният обществен дълг. Но Брутният вътрешен продукт на глава от популацията - едвам половината от междинното за Европейски Съюз - и всеобщата корупция провокират паника, че страната може би не е подготвена за единната валута, разяснява „ Ройтерс “.

В България анализатори разясниха, че изискванията от Брюксел и Франкфурт са опит да се забави придвижването на страната към Еврозоната. Кандидастването за банковия съюз може да отнеме най-малко половин година и да е предшествано от от оценка на качеството на активите на всички български банки, напомня уеб сайтът „ Дневник “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР