България ще се изправи срещу силния тим на Австрия в

...
България ще се изправи срещу силния тим на Австрия в
Коментари Харесай

България започва с Австрия двубоите си в топ 16 на Световното за бездомни хора

България ще се изправи против мощния отбор на Австрия в първия си мач от финалната фаза на Световното състезание по футбол за бездомни хора в Мексико Сити. Срещата ще се изиграе от 19:00 часа българско време на терен 2. Българският отбор ще вземе присъединяване в разпределението на местата от 9 до 16 на обществения Мондиал, откакто приключи на трета позиция в крайното класиране на своята група от втората групова фаза на шампионата. На първо и второ място се класираха надлежно съставите на Босна и Литва.

Националите събраха актив от 7 точки, откакто късно нощес записаха победа с 8:5 над състава на Киргизстан и приключиха 6:6 против Румъния в мач, който след това изгубиха с дузпи. Въпреки това обаче, по правилник те взеха една точка и от дуела с румънците. В първата си среща за деня България загуби с 2:7 от мощния отбор на Литва. Благодарение на извоюваните 3 точки от успеха над Полша ден по-рано, националите и тази година още веднъж се включват в конкуренцията за деветото място в Homeless World Cup. Тази година спечелилият в нея ще получи купата на фондация „ Карлос Слим “. Останалите тимове, които ще спорят за оценката, са Коста Рика, Зимбабве, Индонезия, Перу, Русия и Полша. Следващият противник на България на международното състезание ще бъде избран от дуела Индонезия – Перу.

Най-доброто показване на български тим на Световното състезание по футбол за бездомни хора е спечелването на деветото място през 2015 година в Амстердам. Миналата година националите приключиха десети, откакто изгубиха финалния си дуел в груповата фаза точно против днешния им противник Австрия. Съставът на австрийския отбор е съвсем напълно формиран от афганистански бежанци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР