България ще създаде изцяло наша батальона група, която ще е

...
България ще създаде изцяло наша батальона група, която ще е
Коментари Харесай

Петков за Украйна: Отбранителната ни стратегия ще е изградена изцяло на база на българската армия

България ще сътвори напълно наша батальона група, която ще е под българско командване във връзка със създалото се напрежение по оста САЩ-Русия-НАТО-Украйна. Това стана ясно след съвещанието на държавното управление, на което бе разисквана тактиката на нашата страна.

Заедно с дипломатическите си старания, взехме решение България да направи стъпка за подобряването на личния си защитителен капацитет в посока подготовка на батальонна бойна група под българско командване с потребление на националната  командна верига, заяви военния министър Стефан Янев. Това ще бъде нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения в НАТО в търсенето на проява на възпиращ капацитет, добави той.

България ще работи в посока деескалация на напрежението по оста НАТО-Украйна и Русия. Нашата отбранителна тактика ще бъде построена на база на българската войска, тя ще бъде водеща - български войски, българско командване и българско водачество, разгласи от своя страна министър председателят Кирил Петков.

През годините нашата войска е нефинансирана задоволително и не по верния метод и имаме дефицити сега. В бъдеще ще се фокусираме тъкмо по тези дефицити, не просто да се купува техника, която е несистемно определена. Така, че българската войска да застане на своето място. България не би трябвало да е единствено потребител на сигурност, а градивен сътрудник в НАТО, добави той.

Надяваме се, че спорът може да бъде позволен и по изкусен път, акцентира от своя страна министърът на външните работи Теодора Ганчовска. Дипломатическото говорене обаче е значимо да бъде подкрепено от самочувствие, че разполагаме с нужните отбранителни качества и ще потвърди, че сме правилен и предвидим съдружник на НАТО, счита първия ни посланик.

Петков разяснява и оповестеното от Организацията за икономическо съдействие и развиване уголемение и начало на договарянията с България. За нас това е голям дипломатически пробив. Означава, че влизаме в клуба, където е по-лесно да се притеглят вложения и ще сме измежду страните с доста невисок риск и усилва доста капацитета ни за вложения, добави министър председателят.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР