България ще развива нови ядрени мощности и това е записано

...
България ще развива нови ядрени мощности и това е записано
Коментари Харесай

Асен Василев: България ще развива нови ядрени мощности

България ще развива нови нуклеарни мощности и това е записано в съдружното съглашение, съобщи в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Той изясни, че задачата на визитата му с енергийния министър Александър Николов в Съединени американски щати, е била да се обсъдят разновидности, при положение, че бъдат застрашени енергийните доставки към България поради рецесията в района.

Относно създаването на дребни нуклеарни мощности в Съединени американски щати, Василев уточни, че към момента няма работещ първообраз. За сметка на това са прегледани нови налични технологии.

" И тук задачата ни е да си свършим нашето домашно и да решим какъв вид енергетика ще развиваме ", сподели Василев.

Той добави, че има 4 - 5 налични геотермални технологии, както и технологии за предпазване на електрическа енергия.

Асен Василев отговори на рецензиите на президента Румен Радев, че времето за разбор е свършило и липсват действителни ограничения за цената на тока. Вицепремиерът посочи, че обезщетенията са факт, а при съществуване на нов състав на КЕВР би трябвало да се даде време на регулатора за цените за бита.

По мотив орязания бюджет на прокуратурата и рецензиите на основния прокурор Иван Гешев Асен Василев съобщи, че България е страната с максимален бюджет за правосъдна власт - 0,7% от Брутният вътрешен продукт, по отношение на 0,3% за Европейски Съюз и отхвърли да има политически напън.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР