България ще разчита на съветските самолети МиГ-29 да охраняват българското

...
България ще разчита на съветските самолети МиГ-29 да охраняват българското
Коментари Харесай

България ще разчита на МиГ-29 за охрана на небето, докато купените F-16 не поемат щафетата

България ще разчита на руските самолети МиГ-29 да охраняват българското въздушно пространство, до момента в който поръчаните от Съединени американски щати 16 изтребителя F-16 Block 70 не поемат напълно тази функционалност. Това разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуване в парламентарната комисия по защита, осведоми Българска телеграфна агенция.

По думите на Тагарев били са изпуснати десетилетия, в които България е можела да откри опция на МиГ-29. Тагарев се надява да бъде подписан контракт за ремонт на мотори на МиГ-29, с което да бъде дадена " глътка въздух ".

 Прекратена е поръчката за ремонт на още 6 мотора на МиГ-29 Прекратена е поръчката за ремонт на още 6 мотора на МиГ-29

Неотдавна беше определена полската компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A.за реализатор на публичната поръчка за ремонт на шест мотора за МиГ-29, откакто държавният " да ги ремонтира. Офертата на поляците е за 18 682 088 лева без мито и Данък добавена стойност, в случай че Министерството на защитата беше готово да даде до 16 млн. лева

" Би трябвало да потвърдят офертата си и да отидем към подписване на контракт ", означи министърът на защитата.

През октомври 2022 година във връзка с Миг-29, че летателният им запас на практика е приключил, макар че от тогавашнато служебно управление на Министерството на защитата твърдяха, че ще устоят до края на 2023 година Тезата му беше, че в случай че миговете към момента имат запас, той се поддържа изкуствено - просто не летят. " Да кажат, като не ги дават (на Украйна), по какъв начин след това ще ги поддържаме тези системи ", настоя тогава той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР