България ще работи за нулеви митническите ставки с Македония. Това

...
България ще работи за нулеви митническите ставки с Македония. Това
Коментари Харесай

България ще работи за нулеви мита с Македония

България ще работи за нулеви митническите ставки с Македония. Това стана ясно от срещата сред министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев в София във връзка 147 години от рождението на Гоце Делчев. За задачата е належащо да се изиска ратификация от Европейската комисия и полемика на финансовите министри, напомня бТВ.

„ Говорихме и с сътрудниците финансови министри да работим за нулеви ставки в митническите цени сред двете страни. 605 млн. евро е стоковият продан сред България и Македония в този момент и по този начин ще видите, че незабавно ще минем 1000 млн.евро. Защото доста компании имат интерес да влагат “, сподели Борисов.

Премиерът Заев цитира Гоце Делчев и благодари за поддръжката, получена от България с подписването на Договора за добросъседство, след който е станало допустимо да подпишат контракта от Преспа с Гърция, допускащ на западната ни съседка да стартира договаряния за участие в НАТО и Европейския съюз.

„ Колкото и да не им харесва на някои, всички в света го регистрират. Преди не можехме да си го представим – че единствено за една година България и Македония ще се схванат, че Македония и Гърция ще се схванат. Някои споделяха, че единствено си приказваме и за Коридор 8 – само че той се строи към този момент със стотици евра. Така и не имаха вяра преди години, че в България ще има автомагистрали – само че ето, че ги направихме ”, сподели още Борисов.

Борисов добави, че София е била определена за логистичен аутсорсинг център на Световната банка за света. След срещата, беше подписано съглашение за съдействие в региона на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР