България ще работи за изграждането на центрове за големи данни,

...
България ще работи за изграждането на центрове за големи данни,
Коментари Харесай

Румен Радев: България ще изгради центрове за големи данни с финансиране по инициативата Три морета

България ще работи за построяването на центрове за огромни данни, сходни на съществуващите към този момент в Гърция и ще търси финансиране по самодейността " Три морета “. Това заяви президентът на Република България Румен Радев във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП) , където откри академичната 2022/2023 година и награди абитуриентите, приключили с отличен триумф, оповестиха от пресцентъра на Висшето учебно заведение.

Той похвали ВУТП за приноса му към подобряването на бизнес средата в България и за подсилване на националната сигурност, предлагайки образование по съвременни инженерни специалности в региона на компютърните науки, киберсигурността, медицината, въздушния трафик и други

" Полага се оптична инфраструктура и то с доста добър потенциал. Това незабавно дава преимущество освен поради основното ни разположение, само че имаме по-добър капацитет от прилежащи страни. Изграждането на такива центрове е стратегически приоритет. Процесът ще се осъществя бързо и може да се окаже, че нямаме хора “, уточни Държавният глава. Това, съгласно него, прави експертите с уменията, за които ВУТП предлага образование, основни както за развиване на бизнес средата, в България, по този начин и за националната сигурност.

" Вашите специалности не са значими единствено за стопанската система и бизнеса. Те са значими и за националната сигурност. Има страни които стопански стоят по-добре от нас, само че в софтуерната сфера наемат експерти от вън, тъй като нямат готови свои фрагменти. Няма какво да си приказваме, това са опасности за националната сигурност “, добави господин Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР