България ще продължи да укрепва приятелството с Китай в полза

...
България ще продължи да укрепва приятелството с Китай в полза
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България ще продължи да укрепва приятелството с Китай в полза на двата народа

България ще продължи да укрепва другарството с Китай в интерес на двата народа, съобщи в приветствен адрес вицепрезидентът на България госпожа Илияна Йотова, която бе посетител на онлайн честване, проведено от посолството на Китайската национална република във връзка националния празник на страната 1 октомври.

„ Бих желала да подчертая динамичното развиване на Китай през последните години “, уточни Йотова и добави, че Китай се е трансформирал в незаместим фактор в света. По думите ѝ България и Китай се радват на „ седем десетилетия на взаимно доверие и почитание “. „ Двете страни ще продължат да употребяват капацитета си в редица области “, сподели още Йотова.

В приветствието си китайският дипломат Дун Сяодзюн сподели, че китайско-българските връзки са постигнали огромен прогрес през последните години и са образец за взаимна полза и почитание на другата страна. Дипломатът даде висока оценка на ангажираността на България да следва правилото за „ един Китай “, като добави, че страната е значим сътрудник в самодейността „ Един пояс, веднъж “ на Балканите, както и стратегически сътрудник на Пекин в региона на стопанската система, търговията, културата, образованието, науката и технологиите.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР