България ще продължи да привлича американски туристи чрез реклама по

...
България ще продължи да привлича американски туристи чрез реклама по
Коментари Харесай

Ангелкова рекламира България върху такситата в Ню Йорк

България ще продължи да притегля американски туристи посредством реклама по такситата на Ню Йорк. Това стана ясно от изявление на министъра на туризма по време на българо-американски туристически конгрес, проведен от Министерството на туризма и посолството на Съединени американски щати у нас в София, съобщи travelnews.bg.

Такава акция по такситата и по стените на комерсиалните центрове в шест огромни американски града се организира предходната година и има резултат, сподели Ангелкова. За предходната година страната ни е посетена от над 97 000 американци, което е растеж от 10% по отношение на 2017 година, регистрира министерството.

" Американският пазар е основен и значим за нас. Той е необхватен и се надяваме да притеглен повече туристи от там в България ", сподели Ангелкова.

Съединени американски щати са измежду 20-те водещи пазара за входящ туризъм за България. Страната ни е дестинация, позната на американските консуматори най-вече за културен, естествен, еко- и орнитоложки туризъм, сподели Ангелкова. Тя вижда огромен капацитет за привличане на американски туристи в културно-историческия, балнео- и СПА, гурме и винен туризъм.

Американският дипломат в България Ерик Рубин също се надява да се усилят пътуванията сред двете страни. Според него има капацитет да се усилят американските туристи в България. Рубин вижда капацитет в круизния туризъм, който да развиваме по взаимни направления с Гърция и Турция. Съществена роля по тази причина ще играят пристанищата в Бургас и Варна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР