България ще продължи да привлича американски туристи чрез реклама по

България ще продължи да привлича американски туристи чрез реклама по ...

Ангелкова рекламира България върху такситата в Ню Йорк.


България ще продължи да привлича американски туристи чрез реклама по такситата на Ню Йорк. Това стана ясно от изказване на министъра на туризма по време на българо-американски туристически форум, организиран от Министерството на туризма и посолството на САЩ у нас в София, предаде travelnews.bg.

Такава кампания по такситата и по стените на търговските центрове в шест големи американски града се проведе миналата година и има ефект, каза Ангелкова. За миналата година страната ни е посетена от над 97 000 американци, което е ръст от 10% спрямо 2017 г., отчете министерството.

"Американският пазар е ключов и важен за нас. Той е необятен и се надяваме да привлечен повече туристи от там в България", каза Ангелкова.

САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм за България. Страната ни е дестинация, позната на американските потребители предимно за културен, природен, еко- и орнитоложки туризъм, каза Ангелкова. Тя вижда голям потенциал за привличане на американски туристи в културно-историческия, балнео- и СПА, гурме и винен туризъм.

Американският посланик в България Ерик Рубин също се надява да се увеличат пътуванията между двете страни. Според него има потенциал да се увеличат американските туристи в България. Рубин вижда потенциал в круизния туризъм, който да развиваме по съвместни маршрути с Гърция и Турция. Съществена роля затова ще играят пристанищата в Бургас и Варна.

Източник: mediapool.bg