България ще продължи да получава ваксини срещу COVID-19 през следващите

...
България ще продължи да получава ваксини срещу COVID-19 през следващите
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: През следващите 2 г. България ще продължи да получава ваксини на „Пфайзер“

България ще продължи да получава ваксини против COVID-19 през идващите две години. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров след съвещание на кабинета в Министерския съвет.

Служебното държавно управление взе решение България да се причисли към контракта на Европейската комисия с „ Пфайзер/Бионтех “, с който се обезпечават препарати за 2022 година и 2023 година

Д-р Кацаров разяснява и измененията в организацията на имунизационния проект. Той посочи, че персоналните лекари ще получават ваксини против COVID-19 от логистични пунктове, а не от Регионалните здравни инспекции, както до момента, с цел да се избегне напрежение. От понеделник до четвъртък общопрактикуващите лекари и разкритите имунизационни центрове в страната ще ваксинират жители над 60 година В дните от петък до неделя, в това число, ваксина против COVID-19 ще получават всички искащи лица по реда на тяхното записване.

„ Ще се провеждат мобилни групи за хората, които живеят надалеч и до този миг не са били имунизирани. Предвиждаме смяна в реда на имунизиране заради това, че големият брой от умрелите хора са над 60-годишна възраст. „ Зелените коридори “ не се затварят, само че този метод за имунизиране важи и за тях “, посочи служебният министър.

По думите му при повече имунизирани, по-скоро ограничаващите ограничения ще отпаднат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР