България ще продължи да подкрепя Република Северна Македония да получи

...
България ще продължи да подкрепя Република Северна Македония да получи
Коментари Харесай

Коридор №8 е приоритет за България и Северна Македония

България ще продължи да поддържа Република Северна Македония да получи дата за начало на договаряния за участие в Европейския съюз, само че ще съблюдава доста прецизно осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Северна Македония, изключително в частта за историята, във всяка преговорна глава, когато страната стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

„ В тяхното съглашение за асоцииране с Европейски Съюз има обвързване за добросъседски връзки, а нашето изискване е за осъществяване на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, в това число в частта за историята “. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след края на първото съвещание на Съвместната междуправителствена комисия сред Република България и Република Северна Македония, на която тя е съпредседател дружно с сътрудника си Никола Димитров.

Той пое ангажимент историческите въпроси сред двете страни да бъдат решени. „ Искам да ви уверя, че Република Северна Македония е изцяло отдадена на този развой. Убеден съм, че това не е просто, тъй като сме подписали контракта, а е доста значимо за нас самите. Окуражихме историческата комисия да продължи да работи. Този развой ще го приключим дружно с мъдрост и другарство “, съобщи Никола Димитров след края на съвещанието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР