България ще продължи да подкрепя бежанците в съседните на Сирия

...
България ще продължи да подкрепя бежанците в съседните на Сирия
Коментари Харесай

Захриева иска да види Сирия без война

България ще продължи да поддържа бежанците в прилежащите на Сирия страни и района. Това увери министърът на външните работи Екатерина Захариева, която взе участие конференцията " Брюксел III " на тематика " Подкрепа за бъдещето на Сирия и района ". Във форума вземат участие представители на над 80 страни и интернационалните организации.

" Времето е запас, който може да се употребява за създаване или за разрушение. Време е да се постави завършек на военните дейности в Сирия и фокусът да бъде подложен върху напъните за реализиране на резистентен мир ", съобщи министърът.
По думите ѝ е извънредно време да се постави завършек на безнаказаността и да се подсигурява, че причинителите на ужасяващите зверства в тази страна ще бъдат изправени пред правораздаването.
 Сирия амнистира 40 000 някогашни бунтовници
Сирия амнистира 40 000 някогашни бунтовници

Над 600 сирийци са поискали да се завърнат в родината си от началото на 2019 година

" Дължим го на сирийския народ, на почтените цивилни, които са изгубили живота си, и на тези, които се намират в потребност. "

По думите на Захариева преди 8 години никой не е очаквал, че през днешния ден ще се организира третата подред Брюкселска конференция, отдадена на Сирия.

Сградата, в която се намираме сега, беше издигната за 9 години, а за същия интервал една цяла страна беше унищожена.

Повече от 400 000 души починаха , унищожен бе животът на повече от 5.6 милиона сирийски бежанци и на 6.6 милиона вътрешно разселени, уточни тя.
 Русия удари ислямисти в Идлиб
Русия удари ислямисти в Идлиб

Турция била осведомена с акцията на Кремъл

Първият посланик означи, че през днешния ден 80% от сирийците живеят под прага на бедността и към 11.7 милиона сирийци са подвластни от филантропичната помощ.

Международната общественост и Европейски Съюз ще продължат да бъдат ангажирани с подобряването на филантропичната обстановка в Сирия, само че това би трябвало да върви ръка за ръка с възобновяване на политическия развой в страната.

България е част от напъните на Европейски Съюз за справяне с тежкото състояние, в което се намират сирийските бежанци. Ще продължим да поддържаме сирийските бежанци на територията на Турция и ще внесем 3.19 млн. евро в границите на Механизма на Европейски Съюз за бежанците в Турция , означи Захариева.

Страната ни в допълнение се ангажира да даде 150 000 евро през 2019 година по линия на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси и Фонда на Организация на обединените нации за популацията. Тези средства ще бъдат предопределени за поддръжка на действия, ориентирани към справяне с пагубната филантропична обстановка в Сирия.,
 Асад: Сирия е в икономическа обсада
Асад: Сирия е в икономическа обсада

Съединени американски щати и Европейски Съюз са наложили санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР