България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в

...
България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в
Коментари Харесай

Радев към Кулеба: Настояваме за международно разследване за зверствата в Украйна |

България ще продължи да оказва цялостна поддръжка на Украйна в границите на нашите благоприятни условия. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, който е на работно посещаване у нас.

" Още в първите часове на войната България, на най-високо политическо равнище, осъди експанзията на Руската федерация към Украйна. Ние застанахме дружно с нашите сътрудници от НАТО и съдружници от Европейски Съюз в решителна отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна в границите на интернационално приетите граници на страната ", означи президентът.

Радев уточни още, че България е изключително загрижена и следи с паника развиването на бойните дейности и растящия брой цивилни жертви.

" Призоваваме за бързо, дейно, без значение интернационално следствие за цивилните жертви и зверствата по време на войната и най-строго наказване на всички причинители ", посочи президентът.

Той подсети, че в зоните на военни интервенции попада и многочислената българска диаспора и изрази вяра, че украинската страна прави всичко допустимо, с цел да минимизира риска за живота на цивилните жители и на българското национална малцинство.

Румен Радев сподели още, че страната ни има цялостна подготвеност да продължи програмата, стартирана през 2014 година и прекратена заради Коронавирус рецесията, за лекуване и възобновяване на украински военнослужещи у нас. Президентът добави, че чака двете държавни управления по най-бързия метод да възстановят тази стратегия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР