България ще продължи да бъде част от усилията на ООН

...
България ще продължи да бъде част от усилията на ООН
Коментари Харесай

Радев в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без мир

България ще продължи да бъде част от напъните на Организация на обединените нации за усилване на интернационалната взаимност за реализиране на резистентен световен метод и предварителна защита в отбрана на човешките права. Това съобщи президентът Румен Радев в изявлението си пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. В Женева се организира 41-ата сесия на интернационалния орган, където българският държавен глава е на посещаване.

От тази година страната ни е пълновръстен член на Съвета по правата на индивида за интервала до 2021 година. Това се случва за пръв път от основаването на интернационалния орган. В изявлението си пред участниците в 41-ата сесия президентът Румен Радев посочи, че България отдава изключително значение за одобряване на превантивната роля на Съвета по правата на индивида и за повишение на неговата успеваемост. „ Нашата страна за пръв път е член на Съвета по правата на индивида и способства за подсилване на целостта и независимостта на Службата на висшия комисар “, съобщи Румен Радев.

Повече от седем десетилетия след основаването на Организация на обединените нации съществена полезност на организацията остава интернационалното съдействие за ценене на човешките права и главните свободи, означи президентът. По думите му, съответните и навременни дейности в тази тенденция затвърждават легитимността и доверието към активността на международната организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР