България ще продължи да бъде част от усилията на ООН

...
България ще продължи да бъде част от усилията на ООН
Коментари Харесай

Радев пред ООН: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир

България ще продължи да бъде част от напъните на Организация на обединените нации за усилване на интернационалната взаимност за реализиране на резистентен световен метод и предварителна защита в отбрана на човешките права. Измененията в климата и засилващата се ксенофобия са измежду главните закани за човешките права през днешния ден.
Това съобщи президентът Румен Радев в речта си пред 41-вата сесия на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида в Женева. От тази година страната ни е пълновръстен член на Съвета за интервала до 2021 година. Това се случва за пръв път от основаването на интернационалния орган, оповестява БНР.

Той съобщи още, че климатичните промени лимитират главните права на хората в доста страни, тъй като те все по-трудно имат достъп до вода и храна, сподели президентът пред препълнената зала на Съвета за човешките права. По думите му, България отдава голямо значение на битката с промените в климата и по тази причина е приела Национален проект за деяние в тази посока.

Румен Радев приказва и за „ грозното лице на антисемитизма “, който, съгласно него, е все по-видим във от ден на ден страни. В тази връзка, президентът не пропусна да подсети за спасяването на българските евреи през втората международна война.

" Спасяването на цялото еврейско население на България от съвсем 50 000 души през 1943 година е един от звездните моменти в нашата съвременна история ".

В наши дни пък, България може да се похвали, че е един от водачите по брой дами, работещи в IT бранша и осведомителните технологии, сподели Румен Радев. Той цитира данни, които сочат, че близо 30% от всички работещи в тази сфера у нас са дами, което подрежда страната ни преди всичко в целия Европейски Съюз.

Пред Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида президентът съобщи още, че България е мощно ангажирана с насърчаването на правата на хората с увреждания и е почнала няколко начинания особено за децата с увреждания.

Президентът Радев ще се срещне през днешния ден с Върховния комисар по правата на индивида, както и с генералните шефове на Световната здравна и на Световната комерсиална организация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР